10 razlogov, zakaj je jedo slanino zelo nezdravo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 razlogov, zakaj je jedo slanino zelo nezdravo

10 razlogov, zakaj je jedo slanino zelo nezdravo

To je slaba novica dan za ljubitelje slanino v zadnjem času, ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je napovedal, da bi lahko jedo predelano meso, kot slanino in hrenovke, povzročajo raka, vendar pa je slanina res tako slabo za vas, kot nekateri pravijo? Bacon je, in je bil za nekaj časa, velik del prehrane mnogih ljudi, vendar pa je vse več dokazov, da bi bilo preveč slanine v vaši prehrani zagotovo škodljiva za vaše zdravje. Če ste se spraševala, kaj je velika razprava o slanino se vse vrti okoli, tukaj so deset razlogov, zakaj bi jedli slanino biti zelo nezdravo za vas.

1. Bacon vsebuje veliko slabih maščob

Eden od razlogov, da slanina okusov tako sočno je ogromna količina maščob, ki jih vsebuje, in da bi zadeve še slabše, da maščoba je predvsem slaba vrsta maščobe, ki povzroča holesterola in blokov do arterij. Samo unče slanine vsebuje nekaj velikega 30 miligramov holesterola, ki lahko vodi do povečanega tveganja za bolezni srca in kapi.

2. Bacon vsebuje kupe soli

Samo eno rezino slanine vsebuje približno 200 miligramov natrija, tako da, če jeste pet rezine slanine na dan, ste že na pol poti do vašega maksimalnega priporočenega dnevnega vnosa soli 2.300 miligramov natrija na dan. Če jeste preveč soli, boste povečali tveganje za razvoj pritiska in bolezni srca visok krvi.

load...

3. Bacon je bilo povezano s pljučnim rakom

Zdaj postaja sprejeto, da lahko vsak predelano meso, vključno s slanino, privede do večje tveganje za nekatere vrste raka. Raziskovalci, ki so bili objavljeni svoje ugotovitve v reviji Epidemiology, je pokazala, da obstaja neposredna povezava med porabo predelanega mesa in pojavnost pljučnega raka, pri moških in ženskah.

4. Lahko bi privedlo do nižje število spermijev pri moških

Če se potrudiš za otroka, potem boste morda želeli, da obvestite svojega moža zmanjšati na slanino sendvičev, saj lahko jedo preveč predelano meso znižuje njegovo sperme. Ko raziskovalci iz Harvard School of Public Health naredil analizo sperme vzorcev moške, so ugotovili manjše spermijev v vzorcih, ki jih moški, ki jedo veliko predelanega mesa.

5. Bacon vsebuje škodljive nitrate

Meso, ki so bile prekajeno, kot so slanina, vsebuje nitrate, ki se uporabljajo kot konzervans, ki izboljšujejo okus mesa. Če imate visoke vrednosti nitratov v vaši prehrani, ki lahko privede do otrdelost arterij in poškodbe krvnih žil. Nitrati so bile povezane tudi z razvojem sladkorne bolezni.

load...

6. Bacon in drugi predelano meso povečuje tveganje za smrt mladih

Uživanje veliko predelanega mesa bo povečalo tudi vaše možnosti za umirajo mladi. V eni študiji, ki je bila objavljena v medicinski reviji BMC Medicine, so raziskovalci ugotovili, da jedo predelano meso, kot so slanina povečala možnosti za ljudi, ki umirajo mladi kar za 44%.

7. To lahko povzroči alergijske reakcije

Konzervansi, ki se pogosto uporabljajo v slanino lahko sprožijo tudi alergijske reakcije in je vzrok za napade astme pri ljudeh, ki trpijo z astmo. Nekateri strokovnjaki svetujejo astmatike in ljudi, ki so občutljivi na alergijo na hrano, da bi se izognili slanino v celoti.

8. Bacon je verjetno, da so prišli iz tovarne gojenih prašičev

Bacon je relativno poceni, in da je zato, ker je najbolj slanina iz tovarniške gojenih prašičev. Tudi če se ne skrbi za dobro počutje živali, boste morda želeli biti zaskrbljeni o tem, da imajo nekateri načini kmetovanja na hrano, saj bo tovarna gojene meso vsebuje več antibiotikov in drugih umetnih dodatkov, ki so lahko škodljive za človeka.

9. Lahko bi povečali tveganje za razvoj sladkorne bolezni

Jedo preveč predelanega mesa bi znatno poveča tveganje za razvoj sladkorne bolezni. Raziskave, ki je bila objavljena v reviji Science Daily je pokazala, da lahko prehrana, ki je visoko v slanino in drugih predelanih mesa poveča tveganje za diabetes za 19%.

10. Bacon lahko sproži vnetne črevesne bolezni

Jedo preveč mesa, slanine vključeni, spremeni ravnotežje mikroorganizmov, ki živijo v črevesju, ki lahko sproži vnetne črevesne bolezni v samo dveh dneh. Opozorilo organizacija Nedavni Svetovna zdravstvena strinja s tem dokaz, da je rdeče meso in predelano meso, kot slanino zlasti, bi res bilo zelo slabo za vaše zdravje. Medtem ko jedo občasno Rasher slanine ne predstavlja veliko nevarnost za zdravje, če jeste slanino sendvič za zajtrk vsak dan, morda tudi želeli razmisliti o prehodu na nekaj drugega.

load...