10 redkih eksotičnih sadežev, ki jih je vredno poskusiti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 redkih eksotičnih sadežev, ki jih je vredno poskusiti

10 redkih eksotičnih sadežev, ki jih je vredno poskusiti

Vsi smo že slišali za jabolka, pomaranče, breskve, hruške, banane in slive, in nekateri od nas so celo slišali za "eksotičnih" sadje, kot so mango, granatno jabolko in kivi.

Toda ti sadeži so le par za seveda, ko gre za supermarket zalogi. Če želite clued-up na nekaj res redkih sadežev, ki jih je vredno vaše brbončice, pa si oglejte v top 10 redkih eksotičnih sadežev iz celega sveta, ki so dobro vredno poskusiti.

1. Afrika Horned Kumara

Afriška rogat kumare izhaja iz - uganili ste - Afrika, in ima precej nenavaden vzdevek: to je znan kot The Blow ribe sadja.

Na srečo je ta vzdevek je vse opraviti z dejstvom, da je videti kot Blowfish in nič opraviti s tem, da kot strupena kot Blowfish! Fuj! Dejansko Afriški rogat kumare je pravzaprav zelo dobro za vas, in je bogata tako vlaknin in vitamina C.

load...

Okus-pametno, to spominja na kumare s ščepcem bučke.

Kaj, še nikoli niste poskusili košček bučke?

2. Ackee

Ackee, je še eden od eksotičnih sadežev, ki ga najdemo v Zahodni Afriki, in da nima zelo privlačen vzdevek: to je znan kot The Vegetable Brain. Gojijo vzdevek zaradi svoje možganske podobno obliko, vendar pa ga ne bi smeli pustiti vas to odvrne.

load...

Vidiš, ackee, ki je tudi v nekaj karibskih otokih, kot so Jamajka, Kuba in na Haitiju, je super-okusnejše in tudi izjemno zdrava. Plus njen krasen roza odtenek česar je videti zelo okusne!

3. Durian

Durian je grda račka sveta sadja. Če ste nadomestek "u" za "ali", da bi bili z imenom Dorian.

In kako Natmuren ime Dorian ?!

Durian, vidite, je pravi zatirane sadje. Nihče ne želi, da ga, ker je velikost nogometne žoge in diši po prekršku. In ker vsi to ignorira, je tudi šel in razvili obremenitev konice kot obrambni mehanizem. Ubogi stari Durian!

Toda Durian je pravzaprav pravi sladko sadje z veliko, da nam. Poln okus in toplo srce, Durian je pripravljena odpreti svojo kremasto jajčno center za vas v vsakem trenutku. Sladko in dobro teksturo, Durian morda videti nenavadno in vonj čudno, vendar je okus božanski. Najdete ga v jugovzhodni Aziji.

4. Miracle Fruit

Nadaljevanje afriško tematiko, poleg se je čudež sadje. Čudovito imenovan, je znan tudi kot čudež berry, čudežne jagodami in synsepalum dulcificum. Razlog za to je tako imenovan, ker lahko čudež sadje dejansko "spremeni zaznano sladkost živil."

Torej, kaj se v bistvu dogaja, je, da bi lahko jedli kislo sadje, samo za to majhen čudež, da pa bi bilo okus sladko! Morda zaradi tega, je celuloza iz čudež sadja pogosto uporabljajo za sladkanje vina, hkrati pa je tudi zdaj uporabljajo v Afriki za zdravljenje sladkorne bolezni.

5. Papaja

Morda ste že slišali za papaja, ali pa ne. Če še niste, so papaja opisal pomorščaka Chris Columbus kot "plod angelov".

Očitno je, da ne bi poskusili še banano.

Papaja, čeprav so okusni in so videti malo kot lubenice od zunaj. Lahko jesti kožo, ki ima kiselkasti podoben okus, in sadje na splošno je ne-kislo, ki je tako nenavadna in fantastično. Prav tako je naložen z antioksidanti, kar pomeni, da je dobra za vaše zdravje.

6. Rambutan

Še eden izmed čudovitih eksotičnih sadežev je rambutan. Kakšno veličastno ime! Ali pa zato, da boš mislim. Vidiš, "rambutan" dejansko pomeni "kosmato" v prvotnem prevodu. Ampak ne dovolite, da vas odvrne; daleč od jedo zalogaja dlake, to je le zunanjost sadja, ki spominja na brado. Ko ga odprli, boste srečali s sladkim okusom, ki ni povsem različni od grenivke.

Rambutan je doma na Havaje, izgleda kot kosmato, ognjeno jagode, in jih je mogoče najti tudi v Maleziji.

7. Cherimoya

Mark Twain pisal o cherimoya kot je šel o svojih razvpitih potovanjih. Njegov natančen opis je, da "je cherimoya najbolj okusno sadje je znano, da moškim."

Ne čisto sad angelov takrat, Mark.

Na žalost, okus je subjektivna. Neka ženska je "najbolj okusno sadje je znano, da moški," morda še ena je "Most. Prekršek. Okus. Ever. "

Njen dejanski okus je nekakšen križanec med banane, creme-Brule in ananasa - če si lahko predstavljate takšno združitev. Sliši se kot napad na čutila, z nekaj degustatorji celo rekel, da je okus kot žvečilni gumi! Ena stvar je gotovo: cherimoya je vse-out napad na čutila.

8. Star Fruit

Sadje ne pride veliko svetlejša od sadja zvezdicami, ki ga lahko tudi vidimo iz vesolja.

Ok, ne morete videti iz vesolja, vendar pa je razlog, vaš lokalni splošno trgovina ne zaloge, da je, ker bo njegova skrajna rumeni sijaj ti slep.

Ali to, ali lastnik ni nikoli slišal zanj.

Star sadje je na voljo v Indiji in jugovzhodni Aziji, ki je oblikovan kot zvezda, ki je naložen z vlakninami in ni veliko kalorij. Na žalost, če stremenja na to predolgo, lahko izgubite svoj vid. Mogoče.

9. Kumkvat

Kumkvat videti precej podobno mandarine, vendar je koža še veliko, veliko slajše. Najdeno na Kitajskem, so kumquats sedaj gojijo tudi v ZDA in za dober razlog.

Glej, ti mali oranžne kroglice vsebuje toliko vitamina C kot pomaranče. Ker oni so precej manjši, ste tudi zaužijejo manj kisline za svoj denar. Popolnoma oranžna, kumquats prihajajo s stebli.

10. Cloudberries

Vi preprosto ne boste našli slajše iskani sadje kot cloudberries, ne glede na to, če greš. Izgledajo kot lepa kot cvet, in slajši kot nasmejan otrok. Dejstvo je, da si tako zelo, da ne boste želeli, da jih jedo!

Ampak, če se odločite, da jih jedo, je priporočljivo, da jih zmešamo v puščavi ali torto. Najdeno predvsem v hladnejših podnebjih, kot so Norveška, na Škotskem in v Sibiriji, so cloudberries tudi mešati s tesnilom maščobo, da bi nekaj, kar ti akutaq.

Ali lahko samo rastejo svoje in preživite dni videti na svojem Lepota. Te bomo verjetno tudi curtsy za vas.

Katere so vaše najljubše eksotično sadje?

load...