10 skrivnosti zdravja in dolgoživosti okinawa | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 skrivnosti zdravja in dolgoživosti okinawa

10 skrivnosti zdravja in dolgoživosti okinawa

V nasprotju s splošnim prepričanjem, le 20 - 30% naše življenjske dobe dejansko določi naših genih. To pomeni, da živijo dlje, boste morali zavestno prilagoditve v načinu življenja. Namesto Crknuti in zavrne vse možnosti, ki jih imate za dolgo življenje, preprosto zato, ker tvoja družina ne nagibajo, da bi dobili mimo 80, morate preklopiti osredotočiti na stvari, ki jih lahko spremenite, kot so vaši prehrani.

Prebivalci majhnega otoka ob obali Japonske, Okinawa, so nekatere izmed najvišjih pričakovana življenjska doba na svetu, in to ne do svojih genov. Dejansko je eden od glavnih razlogov, otočani dosledno živijo biti stari najmanj 100 let, ker so se prilagodili na njihovem načinu življenja. Če želite izvedeti več o svojih skrivnosti izvedeli za dolgo življenje, pa si oglejte nekaj njihovih navad, ki jih lahko enostavno posnemajo.

Okinawan je ne jesti

Na zahodu, smo nagnjeni k Tolmačiti, dokler se počutimo popolnoma polnjene. Ni vsebine z občutkom le zadovoljni, čutimo potrebo, da konča izven naših krožnikov, dokler ni nič sled hrane, preden naročite velikega puščavo. Pokliči jo pohlep ali pokličite živijo življenje na max; karkoli rečejo, naša želja, da se počutijo polnjene je res slabo za naše zdravje.

load...

Okinawans ne čutijo potrebe, da bi jedli, dokler oni poka od svoje majice in hlače. Namesto tega se ravnajo v skladu s prakso imenuje hara Hachi bu, ki je v bistvu narekuje, da jedo le, dokler so zadovoljni. Zaradi tega je njihov dnevni vnos kalorij je veliko nižja od naše.

Okinawans Jejte veliko vitamina E

Zaradi svoje ljubezni vitamina E, Okinawan je veliko manj dovzetni za demenco ali senilnosti, kot vsi ostali po svetu. Vitamin E roki preprečuje stres in lahko tudi zmanjša tveganje za raka in bolezni srca. Otočani so previdni, da ne jedo preveč vitamina E, čeprav, saj lahko povzroči prekomerno krvavitev.

Brain živila, ki Okinawans ne morejo dobiti dovolj vključujejo tofu, špinača, ohrovt, oreški, sončnična semena, kozice, brokoli in avokado. Spravi se na njih vse in boste tako osredotočen, kot ste kdaj želeli biti.

load...

Starejši Okinawski so častili

Tam je zaskrbljujoč trend med vesterni, ki vidi starejše ljudi, ki se pošilja na ponižujoče nego in počitek domov. Čeprav daje svojim ostarele starše priložnost, da živi svoje zadnje dni skupaj med ljudmi po svoji starosti, se zdi kot dobra ideja, to ni res koristno za njihovo čustveno in fizično počutje.

V Okinava, so starejši ljudje potekala v precej višji ugled, in so videti kot pomemben del njihove skupnosti. Mnogi premikajo s svojimi otroki in podzakonskih aktov, v katerih se čutijo cenjene kot državljani tudi njihove starosti napredek. Življenje v udobju, kjer se spoštujejo povečuje njihovo čustva in fiziološke dobro počutje, ki lahko zagotovi večjo življenjsko dobo.

Okinawski je Ljubezen rastline

Ok, tako da zahodnjaki radi rastline preveč. Veliki francoski umetnik Claude Monet je imel velik, slavni vrt namenjen za rastline, in tvoja mama in oče sta verjetno vedno negovanje svoje nazaj vrt. Morda imate nekaj rastlin v oknu, ki ga vodi 3-krat na teden. Lovely.

Ampak za Okinawans, rastline niso zgolj za okras, temveč predstavljajo ključni del njihove prehrane. Dejansko se vsi starejši Okinavski vam povem, da so bili ti jedo rastline vse svoje življenje. Prehrana na rastlinski osnovi, je malo kalorij in veliko hranilnih snovi in ​​antioksidantov. Naslednjič, ko vam bo mešamo-fry, zapomni si to.

In, ja, so radi svoj vrt Too

Okinawans ne samo jesti svoje rastline. Kot zahodnjakov, otočani pa uživajo negovanje svoje vrtove preveč.

Gojenje in težijo k vrtu je odličen način, da bi dobili več telesne vadbe, in je lahko tudi pripomorejo k zmanjšanju stresa. Če je le "vrt" imaš v trenutku, ko so te rože na oknu, je morda čas za košnjo trave in začeti raste nekaj rastlin.

Okinawski je imeti aktivne socialne življenje

Okinawans niso samotni puščavniki, ki preživijo vse dni shunning ljudi in sonca. Namesto tega so sprejeli svoje prijatelje in radi preživijo krat delaš stvari z drugimi ljudmi.

Okinawans Preživite veliko časa na prostem

Okinawans imajo malo prednosti nad večjimi narodi, ko gre za količino časa, ki ga preživijo na prostem. Konec koncev, vrvež mestnega in pisarniških opravilih niso ravno na dnevnem redu na tem majhnem otoku. Kot taka, otočani preživeti toliko časa, kot je mogoče uživati ​​na soncu, srkajoč dovolj vitamina D, za močnejše kosti in na splošno bolj zdrave organe.

Več časa boste porabili zunaj (v vašem vrtu, na primer), večja vaše optimalne koncentracije vitamina D.

Starejši Okinawans še naprej aktiven

Če želite, da živijo tako dolgo kot Okinawans (ali, če želite, da jih preživela!), Morate še vedno zelo aktiven, skozi starosti.

V majhnem otoku Okinava, da ni neobičajno videti starejše gostovanja okoli na motorjih, trenira karate, ali ob plesne vaje.

Govorimo o folk, ki so stari 90 ali 100 let tukaj.

Dejansko je v Okinava se držijo načela, da je "za hudobne ni ostalo." Za njimi je ideja brca nazaj s copati in cev je neumno pojem.

Okinawans Practice Temeljita dihanja

Na zahodu, smo prišli, da verjamejo, da je ključnega pomena za zdrav življenjski slog se prebija ogromno znoja 4 dni na teden v telovadnici. Mi Obuzimati "nog dan", in ne more iti na teden brez jutranji tek, ki nas skoraj ubije.

V Okinava, ne obstaja takšna stvar, kot v telovadnici ne, niti ne The Islander je motilo, da jog. Namesto tega se osredotočite na tai-chi, in dejavnosti, kot so vrtnarjenje. To so pozitivni, nizke ravni dejavnosti, ki niso zdravi samo za njihova telesa, ampak tudi odpravo stresa.

Okinawans so zelo pozitivni o življenju

Morda si mislite, da je lažje za prebivalci majhnega otoka, da je pozitiven odnos do življenja, kot je za deloholiki, ki živijo v viharju mestih, kot so San Francisco.

Ampak sprejetjem pozitivnega duševnega odnos je nekaj, kar lahko vsakdo posnemati. Okinawans imajo zelo nizko raven stresa, in medtem ko bi to tudi lahko zaradi njihovega okolja, ni nobenega razloga, zakaj ne morete osredotočiti na prinaša več pozitivnosti za svoje življenje.

load...