10 strašnih sestavin zobne paste | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 strašnih sestavin zobne paste

10 strašnih sestavin zobne paste

Bi vaša zobna pasta lahko škoduje vašemu zdravju? Čeprav ste uporabili le zelo majhno količino zobne paste vsak dan, nekateri strokovnjaki so zdaj zaskrbljeni, da se je v življenju, nekaj sestavin, ki se uporabljajo v velikih zobnih kremah znamke lahko dejansko škodljiva. Obstajajo alternative velike blagovne znamke zobne paste, da smo vsi nagibajo k uporabi iz navade. Lahko kupite kemično brezplačno, ekološko zobno pasto, ali pa bi lahko svoje doma. Ščetkanje zob je pomembna, vendar nekatere sestavine v znanih zobnih pastah so zelo verjetno nekaj, kar običajno ne bi želeli dati v usta. Preverjanje sestavin v zobno pasto, čeprav ni nekaj, kar bi večina od nas niti razmišljati o tem. Berite naprej, čeprav, in boste morda presenečeni na nekatere od teh grozljivih sestavin, ki se lahko skrivajo v zobni pasti.

1. Natrijev lavril sulfat (SLS)

Natrijev lavril sulfat (SLS) je površinsko aktivno sredstvo, ki se uporablja pri zobni pasti, da bi bilo pena. Problem s to sestavino je, da lahko dejansko spremeni način, da vaš okus opravljajo svoje delo in da je, zakaj se stvari se zdi, da grenak okus, ko ste brušena zobe. Še pomembneje je, SLS je bila povezana tudi z razvojem aft in draženja kože.

2. Triklosan

Triklosan je antibakterijsko sredstvo na voljo v nekaterih priljubljenih zobne paste, ki so rekli, da boj gingivitis in plaketo. Problem z Triclosan je, da je bilo predlagano, da se lahko kemične delno odgovorna za vedno večji problem odpornosti proti antibiotikom. Ugotovljeno je bilo tudi opredeljeno kot potencialno povzroča motnje hormonskega ravnovesja, ki lahko povzroči vse mogoče različne zdravstvene težave.

load...

3. Hidratirani silicijev dioksid

Hidratirani silicijev dioksid je abraziv, ki se uporablja v beljenje zobne paste. Pravzaprav je narejen iz kristaliziranega spojine, ki se nahaja v pesku. Medtem ko se to zgodi veliko delo za dviganje madeže iz vaših zob, prav tako pa zelo dobro delo pri dviganju od zobne sklenine preveč! Sčasoma lahko praskanje na zobno sklenino z hidrirano silicijevega dioksida povzroči nepopravljivo škodo na zobe.

4. Fluoridov

Dolgo časa je bil fluorida touted kot rešitev za zobno gnilobo, vendar v zadnjem času, so se dvomi oddanih na njegovo učinkovitost. Sčasoma lahko fluorid kopiči v telesu in lahko povzročijo endokrine in nevrološko disfunkcijo. Znanstveniki so zdaj kaže, da fluorid morda ne bo niti učinkovit način preprečevanja votline po vsem in nekateri priporočajo, da ljudje ne uporabljajo fluorida zobno pasto sploh.

5. Sorbitol

Sorbitol se uporablja v nekaterih blagovnih znamk zobne paste, saj pomaga, da se prepreči rast bakterij, ki so vzrok za ploščo. Če slučajno zaužijete preveč zobne paste, ki vsebujejo sorbitol, lahko pojavijo težave z želodcem. Že majhne količine Znano je, da poslabša sindrom razdražljivega črevesja in povzročajo hude bolečine v trebuhu.

load...

6. Propilenglikol

Propilen glikol je površinsko, ki se uporablja v precej veliko izdelkov, kozmetičnih in osebno nego, vendar pa je bilo presenetljivo malo raziskave, opravljene na njegovo primernost za uporabo v zobni pasti. Kaj je znanega o kemikalije, ki lahko povzroči draženje kože in oči, in morda celo odgovorna za toksičnosti organskih sistemov.

7. Mikrobisere

Mikrobisere so drobne kroglice iz plastike, ki se uporabljajo kot abrazivni v piling, grmičevja in nekaj zobne paste. Pa tudi škoda, ki jo povzročijo okolju, ker niso biorazgradljive, je bilo ugotovljeno tudi, da se mikrobisere lahko ujeti pod dlesni, kar omogoča bakterijam, da bi dobili v in povzročajo bolezni dlesni.

8. Vodikov peroksid

Tukaj je nekaj več slabih novic, če jih uporabljate beljenje zobne paste. Peroksidi in vodikov peroksid uporabljajo v številnih beljenje zobne paste za beljenje zob lahko povzroči tudi škoduje sluznice v ustih in poškoduje dlesni. Še več, raven peroksidov v veliko blagovnih znamk zobne paste se niti ne dovolj učinkovito belilo zobe nekako.

9. Dietanolamin (DEA)

Dietanolamin (DEA), ki je sredstvo za penjenje, je znano, da je hormonsko razbijanje in je na seznamu tudi agencija za varstvo okolja v Kaliforniji kot potencialno rakotvorno snov za ljudi. DEA reagira z drugimi spojinami, da se tvori povzročitelja raka, ki se hitro absorbira skozi kožo in je povezan z rakom jeter, mehurja in želodca.

10. PVM / MA Kopolimer

PVM / MA Kopolimer se doda zobna pasta, da bi antibakterijske sestavine, ki držijo zob in ustne votline, tako da imajo več trajen učinek. Problem z PVM / MA kopolimera, čeprav, to, da je znano, da draži oči in lahko povzroči poškodbe sluznice v ustih.

Ali veste, druge strašne zobno pasto sestavine?

load...