10 strupenih kemikalij v kozmetiki, ki jih nikoli ne smete postaviti na obraz | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 strupenih kemikalij v kozmetiki, ki jih nikoli ne smete postaviti na obraz

10 strupenih kemikalij v kozmetiki, ki jih nikoli ne smete postaviti na obraz

Večina od nas se zaveda te dni, kar smo se v naše telo preko hrane, ki jo jemo, vendar ste kdaj razmišljali, kaj je v kozmetiki, ki si dal na obrazu? Pravkar smo domnevati, da so kozmetični izdelki varni za uporabo, vendar to ni tako jasna, kot si morda mislite. Naslednjič, ko greš nakupovanje za kozmetične izdelke, pobliže pogledati, kaj vsebujejo in se prepričajte, da ne nalagajo katero koli od teh desetih grde stvari na obrazu.

1. BHA in BHT

BHA (butiliran hidroksianizol) in BHT (butiliran hidroksitoluen), ki se uporabljajo v nekaterih vlažilnimi in drugih kozmetičnih izdelkih kot konzervans. Pazi na to, čeprav, saj lahko ti proizvodi povzročijo alergijske reakcije in so označevalci, kot morebitno rakotvorno snov za ljudi.

2. Parabeni

Še en konzervans, ki se pogosto uporablja v kozmetiki, vendar jih je treba, če je mogoče izogniti, je nekaj, kar se imenuje parabenov. Parabeni zlahka absorbirajo skozi kožo in imajo z estrogenom posnemanjem vidik, ki so bile povezane z razvojem raka na prsih; in ironično, čeprav so parabeni pogosto dodajo kreme in vlažilci, raziskave so pokazale, da se pospeši proces staranja kože.

load...

3. Ftalati

Ftalati so še ena skupina kemikalij, ki so bile povezane z rakom dojk in vendar se še vedno uporabljajo v kozmetičnih izdelkih. Kemikalije se uporabljajo za povečanje prožnosti plastike, ki se uporabljajo v kozmetiki in ki vključuje vlažilno kremo, ki vas bo morda sam na obrazu ali / in telo.

4. SLS in SLES

Natrijev lauril sulfat (SLS) in natrijev laureth sulfat (SLES) je površinsko ki jih lahko najdemo v mnogih proizvodih, še posebej v geli za tuširanje in šamponi (včasih celo v otroški šamponi). Obstajajo velike skrbi več teh kemikalij, čeprav, saj lahko reagirajo z drugimi snovmi, da tvorijo rakotvorne snovi. Povzročijo lahko tudi draženje oči in kožo.

5. Formaldehid

Formaldehid se doda kozmetiko, da se prepreči rast bakterij in jih je mogoče najti v nekaterih čistilih in senčil. Formaldehid je razvrščen kot rakotvorno snov za ljudi, ki jih je Mednarodna agencija za raziskave o rakotvornih in je znano, da povzročajo alergijske reakcije kože pri nekaterih ljudeh.

load...

6. Tricolson

Tricolson je kemikalija, ki se nahaja v antibakterijskih mil in je znano, da lahko motijo ​​reproduktivnih hormonov. Najbolje, da se prepreči to ena, zlasti ker ni nobenega dokaza, da je antibakterijska mila naredil boljše delo kot dober staromoden navadne milom in vodo.

7. Propilenglikol

Propilenglikol je organski alkohol, ki se pogosto uporablja kot sredstvo za izboljšanje kože. To grdo malo kemične lahko tudi draži kožo in je bila povezana z povzročajo dermatitis. Kaj koža naprava tale izkazalo, da je!

8. Parafin in mineralno olje

Parafin in mineralno olje se dodajajo kozmetiko za dosego tega brezhiben videz vašega obraza. Tako, da delajo, je, da se plašč obraz s plastiko, kot film, ki lahko imajo toksine na, zamašijo pore in bi vaš obraz videti še slabše, na dolgi rok.

9. Trietanolamin

Ta sestavina se doda kozmetiko za uravnavanje pH vrednosti in se nahaja v mila in čistila. Trietanolamin, znan tudi kot čaj, je znano, da draži in lahko povzroči suho kožo in izpuščaje. Prav tako je odgovorna za celotno obremenitev različnih pritožb oči.

10. Benzoil peroksid

Pogosto najdemo v zdravljenje aken, benzoil peroksid je nekaj grdo morebitne stranske učinke, kot tudi svojo moč ozdraviti mozolji. Ugotovljeno je bilo povezano tudi z razvojem tumorjev in povzroča škodo na človeško DNA.

Ali ste vedeli, druge strupene kemikalije v kozmetičnih izdelkih, ki jih ne bi smeli dal na kožo?

load...