10 stvari, ki jih morate poznati o vitaminu b12, še posebej, če ste vegan | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 stvari, ki jih morate poznati o vitaminu b12, še posebej, če ste vegan

10 stvari, ki jih morate poznati o vitaminu b12, še posebej, če ste vegan

Vsakič, ko postane vegan ali vegetarijanec, se boste morali iste stare vprašanja:

Ampak ne bo vaše zdravje razpade?

Kje boste dobili svoj beljakovin iz?

Kje boste dobili svoj kalcij iz?

Kje boste dobili svoj vitamin B12 od ?!

Odgovor na ta vprašanja je skoraj tako naporno, kot trpijo zaradi pomanjkanja B12, ampak realnost je, da je lahko folk na nekaj s celotno B12 stvar. Pomanjkanje vitamina B12 je pogostejša, kot si morda mislite, vendar je ne le vegetarijanci in vegani, ki so v nevarnosti. Lahko ste mladi, stari, mesni-jedec, ali vegan; ni važno, kdo ste, če se ne porabijo dovolj vitamina B12, bo vaše telo začelo ne.

load...

Vitamin B12 je vodotopen vitamin, ki je potrebna za trajno zdravje naših živcev, kot tudi DNK in krvnih celic. Njegova glavna vloga je kot donator skupine v naših razstrupljanja poti. To je tako imenovana sporna vitamin, saj je ta govoril o preveč, vendar je nujno.

Oglejmo si na 10 stvari, ki jih morate vedeti o tej temeljni vitamina B12.

Vitamin B12 se ne bomo pogajali

Ok, lahko zmanjšate vnos ogljikovih hidratov in beljakovin, če si postal vegan; to so stvari, ki jih lahko izmaže.

In lahko zagotovo zmanjšati vnos maščob in kalorij.

Ampak ne moreš znižati vnos vitamina B12. Ker je ta vitamin je veliko v meso, perutnino, ribe in jajca, je nujno, da boste našli nove vire. In hitro.

Nizke vnosi B12 vitamina lahko povzroči anemijo in živčnega sistema škodo,

Če niste dobili dovolj vitamina B12, ste resno tveganje za pojav anemije in živčni poškodbe sistema. Zagotoviti, da to ne zgodi, kar potrebujete, da bi dobili dober znesek vitamina B12 - in redno.

load...

Vaši veganska viri B12 vključenih sojine izdelke, kot so tofu. Non-veganska viri so mleko in nekaj žita za zajtrk. Najdete lahko tudi vitamin B12 v živalskih proizvodih in obogatenih živil, saj prihaja iz mikroorganizma.

Medtem ko mnogi vegani nevede zaužijejo dovolj vitamina B12 vseeno, obstaja še vedno veliko število, ki ne dovolj vnos. Zaužiti več, morate jesti obogatenih živil vsaj dvakrat na dan ali pa B12.

Ti se morajo zavedati skupne Znaki vitamina B12 Pomanjkanje

Če ne ujamejo opozorilne znake dovolj zgodaj, lahko pomanjkanje vitamina B12 Iskaliti veliko opustošenje s svojim telesom, ki lahko pripelje do trajne živca in poškodbe možganov. Problem je, da je veliko simptomov ustrezajo drugih bolezni, ki lahko bi bilo težko diagnosticirati.

Simptomi vključujejo slabost in utrujenost, hitro bitje srca, pomanjkanje energije, težko dihanje, izguba apetita, slabokrvnost, zaprtje, pogosto podplutbe, odrevenelost, depresijo, nihanje razpoloženja, možgansko meglo in izgubo spomina.

Pogosti vzroki za B12 Pomanjkanje

Tudi če ste pravilno prilagoditi svojo prehrano in jesti prave hrane, lahko še vedno trpijo zaradi pomanjkanja vitamina B12. To je zato, ker je proces absorpcije je zapleten in lahko pusti prostora za napake. V ta namen obstajajo tudi drugi vzroki za pomanjkanje B12. Vključujejo slabo upravlja veganstvo ali vegetarijansko prehrano, prekomerno uživanje alkohola, malo želodčne kisline, notranje vnetje, pa tudi sindrom utor gut.

Kako Test za vitamin B12 Pomanjkanje?

Če mislite, da ste morda pomanjkanje vitamina B12, bi morali iti k zdravniku in ga prosite za nekaj testov.

Ti testi vključujejo popoln krvne slike, ki bo razkril veliko rdečih krvnih celic, če imate pomanjkanjem B12.

Lahko tudi genetski test MTHFR; če imate veliko mutacij na ta gen, je verjetno, da boste potrebovali več vitamina B12.

Drugi testi vključujejo test homocisteina, test methlymalonic kisline in preizkus organske kisline, ki se pogosto priporoča / razvrščeno.

Kako zdraviti?

Dobra novica o pomanjkanja vitamina B12 je, da je bolezen ozdravljiva in obvladljiva. Preventiva je ključnega pomena, da se ne dobi iz rok na prvem mestu, vendar če ste trpijo zaradi pomanjkanja, obstaja nekaj korakov, ki jih lahko sprejme, da se vrnem k optimalno zdravje.

Najpreprostejša rešitev je, da prilagodi svojo prehrano, tako da so o zvišanju ravni B12 v krvi. Če ste vegan, morate dobro premisliti o tem, kje lahko dobite B12 od, in bi morali resno razmisliti ob dodatke.

Prav tako lahko popraviti svoj črevesje, preizkusite svoje Complete krvne slike, vaši MTHFR geni preveri, ali se posvetujte s svojim zdravnikom, če bi jih vodijo organske kisline test.

Vaši najboljših virov vitamina B12

Ali ste meso-jedec ali vegan, morate zagotoviti, da vaša prehrana vsebuje zdravo količino B12 vitamin. Ta vitamin ne čudežno bo svojo pot v naše telo, zato smo morali priti skozi naše prehrane.

Če ste vegetarijanec ali meso-jedec, lahko dobite vitamin B12 preko jajc, rib, perutnine ali mesa.

Veganska viri so morske alge, alge in kvas. Problem je, da nobena od teh virov, zlasti močan pri zvišanju ravni B12 v krvi. Iz tega razloga so vegani priporočljivo vzeti B12 vsak dan.

Veganska Alternative B12-obogatenih živil in prehranskih dopolnil

To je zapleteno biti vegan, če ne želite, da bi B12 dodatke. Če je - ne glede na razlog - tudi vi prezrete obogatenih živil, ki ga dajanje sebe v nevarnost.

Vegetarijanci so v preteklosti eksperimentirali s prehrano, ki ne upošteva obogatenih živil in dodatkov, vendar pa pogosto vodi v katastrofo.

Če se odločite, da želite preizkusiti potencialni vir vitamina B12, kljub vse raziskave, ki kažejo, da ni primeren vir, res se izvaja nevaren poskus. Če ste še vedno vztrajajo pri tem ukrepanju, bi morali imeti vaš status B12 redno preverjati.

B12 viri niso posebej težko najti za vegane; Če mislite, da ste morda našel vir, pa je le res eden od načinov, da se preveri: ne prepreči pomanjkljivosti pri doslednosti?

Obogatene hrane in dodatkov, res so vaša najboljša prijatelja

Živali dobili svoje B12 vitamine iz obogatenih živil, zakaj ne bi? Resnica je, da je to najbolj naraven vir B12 vitamina, in to gotovo bije sodeluje pri trajni obstoj kmetovanja tovarne in klavnice, če je to v nasprotju svojih načel in etike. Getting vaše B12 vitamine iz obogatenih živil ali prehranskih dopolnil, je naravno in ne povzroča škode za živali, ali na naš planet.

... In so celo boljši B12 Vir kot meso

Morda najboljša stvar uživanje obogatenih živil in B12 dodatkov je, da ste manj verjetno, da trpijo zaradi pomanjkanja vitamina B12 kot tisti, ki na praznik mesa. Zmagovalec.

load...