10 stvari, ki jih morate vedeti o dehidraciji | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 stvari, ki jih morate vedeti o dehidraciji

10 stvari, ki jih morate vedeti o dehidraciji

Človeško telo je sestavljeno iz približno 70% vode, zato ni čudno, da lahko pomanjkanje vode, to povzročilo nekaj težav. Izgubimo vodo ves dan, s potenjem, uriniranjem in s pomočjo vlage, ki uhaja iz naše nos in usta, ko ga dihamo in pogovora. Dehidracija se pojavi, ko smo izgubili več vode, kot smo se ob v, in to lahko povzroči blage simptome, kot so pomanjkanje koncentracije in energije. Če boste še naprej sprejeti tudi malo vode, nato pa se lahko razvije v kronično dehidracijo, ki je lahko usodna. Torej, ko se dnevi začnejo, da bi dobili več in toplejši, in bomo preživeli več časa na soncu, tukaj je deset stvari, ki bi vsakdo vedeti o dehidracijo.

1. Kakšni so znaki in simptomi dehidracije?

Zgodnji znaki, ki ste jih dehidracijo so, seveda, povečano žejo in suha usta. Kot dehidracija napreduje, lahko pa povzroči tudi vrtoglavica, občutek šibkosti, razbijanje srca, hitro dihanje, zmedenost in omedlevica.

2. Kaj morate storiti, če nekdo postane dehidrirana?

Prej lahko opazite, da je oseba dehidrirana, bolje je. Če ste zunaj, na pohod, na primer, in mislite, da je oseba postala dehidrirani, nato pa prva stvar je, da bi jih dobili v neki senci v najkrajšem možnem času. Popustite svojo obleko in se jim piti majhne požirke vode. Ne nanašajte ledu pakiranj, saj bo to za osebo mrzlica in da lahko ogreje svoje telo še bolj.

load...

3. Dehidracija lahko povzroči bolečine

Če ste dehidrirani, lahko čutite bolečine v sklepih, doživeli hud glavobol in krči v trebuhu. To je zato, ker telo potrebuje vodo, da se odstranijo kisle odpadke in s premalo vode, se bodo živci v telesu vpliva presežnega kislih odpadkov in da bo povzročila bolečino.

4. Utrujenost je lahko znak dehidracije

Tudi samo majhen padec vsebnosti vode v telesu lahko povzroči, da se počutite utrujeni in zmanjšujejo svoje mentalne sposobnosti. V študiji, ki jo Loughborough University izvedli raziskovalci ugotovili, da samo 5% padec gladine vode v telesu lahko privede do 30% padca zbranosti. Samo 1,5% padec lahko privede do neke zmanjšanje kognitivnih funkcij.

5. Dehidracija lahko poslabša alergije

Ko so ravni padec vode v telesu, raven povečanja histamin, ki bodo poslabšale alergije. V primeru kronične dehidracije, lahko povišanja histamina povzroči vnetje in bronhialne zožitve pri astmatikih.

load...

6. Okrog 35% vašega vode prihaja iz hrane

Namesto presenetljivo, 35% vode, ki jih sprejme na krov med povprečen dan prihaja iz hrane in ne od tega, kar pijete.

7. Lahko postanete dehidrirani v zimskem času

Naj vas ne zavede v razmišljanje dehidracijo lahko pride le v toplem, sončnem vremenu, saj lahko postanete dehidrirani v hladnem vremenu preveč. Smučarji in deskarji na snegu, pogosto pride do dehidracije, zaradi vode izgubijo s potenjem in močno dihanje.

8. Ne moreš shranjevanje vode v telesu

Pomembno je, da redno pitje, saj telo ne more shraniti do vode za uporabo kasneje. Večina tekočin, ki jih pijete bo pobegniti svoje telo, na tak ali drugačen način, v samo pol ure in da se poveča obrestno mero v vročem vremenu palico, če ste telesno.

9. Voda iz pipe ravno tako dobra kot ustekleničena voda

Ker je večina vode iz pipe v večini zahodnih držav popolnoma varna za pitje, ste morda zapravljaš svoj denar nakup ustekleničene vode. Za namene hidratacije, voda iz pipe je prav tako dober, kot ustekleničene vode, in to vam bo naredil nobene škode na vseh.

10. Lahko se prekomerno hidrirani preveč

Lahko imaš preveč vode v telesu in da vodi v pretirano hidracijo, ki se imenuje hiponatriemija. Simptomi te so zelo podobni dehidracije in to lahko povzroči slabost, zmedenost in slabost. Nekateri ljudje so opisane simptome hiponatriemijo kot zelo podobni tistim, ki se pojavijo, ko ste popili preveč alkohola.

load...