10 stvari, ki vam bodo pomagale spati | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 stvari, ki vam bodo pomagale spati

10 stvari, ki vam bodo pomagale spati

Neprespane noči so tako neprijetno, še posebej, ko veste, da morate vstati zgodaj zjutraj, da gredo na delo. Človeško bitje lahko dejansko šel za nekaj dni brez spanja in evidence, čeprav vam ne bi svetoval, da bi poskušali premagati, je 11 stalno dni brez spanja. Za večino od nas, bodo neprespane noči samo pomeni, da so utrujeni in razdražljivi naslednji dan, če pa gre za dolgo - lahko povzroči resne zdravstvene težave. Če redno imate težave pridobivanje dober spanec je, da so stvari, ki jih lahko storite glede tega. Tukaj so deset, znanstveno dokazano, načinov, ki vam bodo pomagali spanec boljši noč.

1. Zmanjšati na kofeina

Učinki kofeina trajala presenetljivo dolgo časa in za nekatere ljudi, bi lahko poživilo učinek skodelico kave še traja do štiriindvajsetih urah. Prva stvar, ki jo morate storiti, če imate težave s spanjem je zmanjšati na vseh kofeinskih pijač, predvsem v popoldanskem času. Če želite vročo pijačo v večernih urah, poskusite zeliščni čaj ali skodelico vročega mleka.

2. Naj bo na redni spanjem

Tvoje telo je notranja ura bo delovala veliko bolj učinkovito, če boste obdržali na redno rutinsko. Vedno cilj, da gredo spat ob približno istem času ponoči in vstati ob istem času vsako jutro preveč. Držijo te rutine ob vikendih preveč, ker je nedelja zjutraj ležala v ponovno razburil le svoje telo uro.

load...

3. Zapišite svoje skrbi in potem pozabili na njih

Če se znajdete premetavala in obračanja v postelji skrbi o tem, kaj je treba storiti jutri, poskusite razveljavitev pol ure pred spanjem vsak večer za oceno naloge, ki so pred vami in napišite načrt. Če ste že pripravili svoj seznam opravil, ki jih ne bo skrbelo toliko o tem ponoči.

4. Preživite čas sproščujoče, preden greš v posteljo

Preživite uro pred spanjem navijanje navzdol in sproščujoče in da bo pomoč pri pripravi telo za spanje. Znižaj luči izklopite računalnike in tablete in brati, ali pa lepo dolgo vročo kopel. Če to naredite redno, bo vaše telo navadi na rutino in bo priznati, da je to signal, da se pripravi na spanje.

5. Poskusi, da ne bi čez dan spal

Ko ne moreš spati ponoči je lahko oh tako vabljivo, da traja dolgo dremež čez dan, vendar je to samo še, da bi bilo težje spati ponoči, potem pa se bo vrnil na začetek znova. Poskusi, da ne bi spal čez dan na vse in, če je res potrebno, spanec samo za pol ure ali tako, in ne več.

load...

6. Bodite več gibanja čez dan

Kako več gibanja čez dan je lahko tisto, kar potrebujete, da bi dobili več spanja. Vam ni treba storiti ničesar preveč drastično, samo ob sprehodu na kosilo bi pomagal. Vaja pomaga razbremeniti nekaj napetosti, ki se lahko gradijo in je tudi dober način za zmanjšanje stresa. Izogibajte se delaš vse res naporno vadbo tik pred spanjem, čeprav, saj da se boste budni znova in da bo težje zaspati.

7. Ustvarite pravo okolje za spanje v vaši spalnici

Naredite svojo spalnico tiho in temno, kot si morda lahko tako, da so nekaj stvari, ki vas motijo, kot je mogoče. Poskrbite, da bo vaša spalnica ni prevroče, pa tudi, saj boste spali veliko bolje v hladnem okolju. Optimalna temperatura za spalnico ne razlikujejo od osebe do osebe, temveč povprečno naj bi bilo približno 65 stopinj.

8. Ne poskušajte sami silijo spat

Če ste poskušali narediti sami spanec, je lahko zelo neprijetno in bo popolnoma kontraproduktivno. Če še niste zaspali po približno pol ure, bi bilo bolje že spet in branje knjige ali poslušanje glasbo za nekaj časa, dokler ne boste začeli počutiti spet zaspan.

9. Naredite svojo posteljo čim prijetnejše

Če je vaš žimnico je pretežko ali preveč mehko in ne morete dobiti udobno ponoči, boste morda morali razmisliti vlaganjem v novo. Postelje ne obrabijo z uporabo in se po nekaj časa, lahko dobijo seske sredi njih, ali lahko začnete počutiti vzmeti znotraj njih. Zato je priporočljivo, da zamenjate svoje ležišče vsaj vsakih osem let.

10 Izogibajte se pitju alkohola v večernih urah

Nekaj ​​kozarcev vina, se lahko počutite zaspani, vendar ste zelo verjetno, da se zbudiš spet v noči, ko so učinki mine. Alkohol vam bo prav tako dehidriral, kar lahko pomeni, da vas zbudi žejni na noč preveč. Če imate težave s spanjem, pitje alkohola ni običajno in učinkovita rešitev problema.

load...