10 stvari, o katerih niste vedeli za gluten | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 stvari, o katerih niste vedeli za gluten

10 stvari, o katerih niste vedeli za gluten

Zdi se, da je veliko zmede glede glutena ter prednosti in slabosti, a brez glutena prehrane. Brez glutena prehrane so nujno potrebni za ljudi, ki so gluten prenašali ali imajo celiakijo, vendar je tudi postalo modno, da gredo glutena, ker je verjel, nekateri, da je bolj zdravo in koristno za takrat, ko se trudijo, da izgubijo težo. Resnica o glutena ni tako jasna, kot ste morda mislili, čeprav, tako da se glasi teh deset presenetljivih dejstev o glutena in brez glutena prehrane, ki ga verjetno ne poznate.

1. Kaj živila vsebujejo gluten?

Gluten je beljakovina, ki je naravno prisotna v živilih, kot so pšenica, ječmen, koruza in rž, tako da boste našli glutena v kruh, piškoti, torte in podobne vrste pečenih in peciva. Najdete lahko tudi gluten v mnogih drugih vrst izdelkov preveč, kot so solatni prelivi, juhe, omake in pivo. Če imate, da sledijo brez glutena prehrane za zdravstvenih razlogov, potem boste morali biti previdni in kupiti le zagotavlja 100% brez glutena izdelkov.

2. Ne moreš vedno zaupati brez glutena izdelek

Ljudje, ki trpijo za celiakijo, ki je bolezen tankega črevesa, ki omogoča ljudem preobčutljivi na gluten, ne moremo zaupati vsa živila označeni kot prost, da je varna za njih, da bi jedli glutena. Nekateri fast food mestih, na primer, so začeli oglaševati brez glutena možnosti, ampak hrana je pripravljena drug ob drugem s hrano, ki ne vsebuje glutena, zato navzkrižno onesnaženje je več kot verjetno. Bodi previden.

load...

3. Brez glutena prehrana ne bo, da boste izgubili težo

Gluten ni tisto, kar si dal na teži, je kalorij, da naredite in ljudje pogosto zamenjujejo s brez glutena prehrane za ogljikovih hidratov prosti prehrane. Edini način, da izgubijo težo, kot vsi vemo, je, da gorijo off več kalorij, kot jih porabimo in a brez glutena prehrana ni boljše ali slabše za vas, ko se trudijo, da shed funtov.

4. Brez glutena prehrana lahko ublaži migrene

Kaj je res, pa brez glutena prehrane je, da je lahko v veliko pomoč za ljudi, ki trpijo zaradi pogostih migren. V posebni raziskavi je bilo ugotovljeno, da je sprejela brez glutena prehrane popolnoma ustavil migrenskih glavobolov pri nekaterih bolnikih.

5. Going brez glutena ni vedno zdrava izbira

Going brez glutena ni, z vsemi sredstvi, ključ do instant zdravje in vitalnost. V resnici gre povsem brez glutena lahko dejansko slabo za vaše zdravje. Dobiš veliko svojega vlaknin in prehrano od izdelkov, ki vsebujejo gluten. Če boste glutena, potem bi morali povečati količino sadja in zelenjave, ki jo jeste, in se prepričajte, da ste dobili dovolj železa, vitamina B in vlaknin v vaši prehrani.

load...

6. Brez glutena izdelki pogosto vsebujejo več soli in sladkorja

V kakršni koli vnaprej pripravljene hrane, boste ugotovili, da proizvajalci pogosto dodajo več soli in sladkorja, da dodate več okus hrane, kot nadomestilo za nekaj, da so sprejeti ven, da bi ga lahko označi kot "zdrav". Tako kot nizka hrana maščobe pogosto vsebuje dodatno dodano sol in sladkor, prav tako pa tudi ne brez glutena predpakiranih prehrambenih izdelkov.

7. Najdete gluten v nekaterih lepotnih izdelkov

Če ste res morali slediti brez glutena načina življenja, potem boste morali biti previdni, o kozmetičnih izdelkih, ki jih uporabljate preveč. Gluten ne more biti absorbira skozi kožo, vendar je zelo težko zaužiti majhne količine lepotnih izdelkov po nesreči. Kozmetični proizvajalci izdelkov uporabljajo gluten kot stabilizator in emulgator v veliko izdelkov, zato so preobčutljivi ljudje iščejo brez glutena izdelkov.

8. Kako veste, če ste občutljivi na gluten?

Simptomi intolerance na gluten lahko vključujejo vrtoglavice uroke, migrenski glavobol, bolečine v telesu, in pogostih izbruhov ekcema. Edini način, da poveste, ali je nestrpnost gluten vzrok teh težav, je, da gredo prosto za nekaj časa gluten. Če se simptomi pospraviti, potem imate odgovor!

9. Kako veste, če imate celiakijo?

Ko imate celiakijo, vaš imunski sistem gre v overdrive, ko porabijo gluten. Simptomi vključujejo izgubo teže, občutek je zelo utrujen, napenjanje, občutek šibkosti in doživlja bolečine po vsem telesu. Bolezen je genska eno in prizadene približno enega na vsakih sto ljudi na svetu. Obstaja poseben medicinski test, ki se lahko izvede, če sumite, da ste morda trpi celiakijo.

10. Glutena nalepka mora pomeni zdaj brez glutena

Poleg prečnega problem onesnaženosti že omenil, da se lahko pojavijo v restavracijah s hitro prehrano, v ZDA, vsaj zdaj lahko zanesejo na prostem oznako glutena. Leta 2017, uprava za hrano in zdravila je odločilo, da je treba brez glutena pomeni, da bo katera koli vsebina glutena lahko pride do hrane tako nizka, da ne bi katera koli nevarnost za vsakogar, ki trpi s celiakijo. V drugih državah, bi vam priporočamo, čeprav je, da preverite, kaj brez glutena na etiketi v resnici pomeni.

load...