10 tajnih superfoodov, ki bodo okrepili vaše razpoloženje | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 tajnih superfoodov, ki bodo okrepili vaše razpoloženje

10 tajnih superfoodov, ki bodo okrepili vaše razpoloženje

Ne pustite, da pozimi blues, hladno vreme in temne zimske noči vam dol, da si na ta živila, ki lahko pomagajo vas bo razveselilo. Nekatera živila vsebujejo le prave minerale, vitamine in druga hranila, ki lahko pozitivno vplivajo na vaše razpoloženje in drugi so rekli, da je tako močan, da lahko dejansko pomaga v boju proti depresiji. Tukaj je deset od teh tajnih superfoods, ki jih lahko dodate v svojo prehrano za povečanje vaše razpoloženje.

1. Čokolada

Če ste mislili, da je čokolada ravno prizanesljiva zdravljenje, se motite, saj je čokolada res dvigne razpoloženje. Uživanje čokolade, še posebej temno čokolado, sprošča endorfine v telesu in tako poveča svojo raven serotonina. To pomeni, da bo vaša anksioznost in stres ravni padec in se boste počutili boljše volje za nekaj ur potem, ko ste jedli čokolado.

2. Asparagus

Lahko izboljša vaše razpoloženje s svojo izbiro zelenjavo preveč in beluši je eden izmed najboljših zelenjave za svoje razpoloženje spodbujanje lastnosti. Šparglji je dober vir folne kisline, katerega pomanjkanje je bila povezana z depresijo, in to je veliko vitamina C, ki je bil prav tako dokazano, da pomaga olajšati depresijo.

load...

3. Salmon

Morate omega - 3 maščobnih kislin, da se da dobre volje in losos je odličen vir teh. Številne študije so pokazale, kako učinkoviti omega - so 3 maščobnih kislin kot način zmanjševanja učinkov anksioznost in depresija, tako da izpolnite na lososa ali druge mastne ribe, kot so tuna, in to vas bo dvignil iz blues.

4. Jagode

Antioksidanti, ki jih najdemo v jagodah bo pomagalo vaše možgane za pravilno delovanje in povečanje vaše razpoloženje in jedo jagode bo tudi pomagalo, da dobimo dobro počutijo encimov v telesu, ki bo poberem svoje duhove. Če to ni dovolj, da vas bo razveselilo, samo se spomnim, da bo jedo jagode upočasni znake staranja in da bo dal nasmeh na obrazu!

5. Banane

Banane so vključene tudi v našem seznamu razpoloženjskih spodbujanje živil. So odličen vir energije in vsebujejo tudi triptofan in vitamin B6, ki poveča raven serotonina v telesu. Eating hranljivo banano se boste počutili veliko bolj pozorni, se bo izboljšala vaše razpoloženje in to vam bo pomagal bolje spali ponoči. Banane so pogosto priporoča kot hrana za ljudi, ki trpijo z anksioznost, depresija in nespečnost.

load...

6. Zeleni čaj

Kitajci so bili pitje stoletja zeleni čaj, ker vedo vse neverjetne koristi za zdravje, ki jih vsebuje. Zeleni čaj je bogat vir antioksidantov in aminokisline, kakor tudi spojino imenovano L-theanine, za katerega je znano, da se zmanjša stres in izboljšajo razpoloženje. Skodelica zelenega čaja na dan lahko izboljšali in povečali svoj spomin in dvignite razpoloženje, da ne omenjam njegove sposobnosti, da pomaga pri zaščiti pred rakom preveč.

7. Orehi

Od vseh oreški, orehi imajo največjo koncentracijo esencialnih maščobnih kislin, ki so znani za izboljšanje zdravja celic v telesu. Prehranjevalne orehi lahko pripomogla tudi k zmanjšanju holesterola in izboljša krvni obtok, ki bo boot tudi razpoloženje, saj se bo več kisika že v možgane.

8. Kava

Kava ne vedno dobili dober tisk in preveč kofeina zagotovo ni dobro za vas, vendar pa je bilo dokazano, da je učinkovit način za povečanje razpoloženje, še posebej za ženske. Študija, ki je bila objavljena v Archives of Internal Medicine je pokazala, da so bile ženske, ki so pili vsaj tri skodelice kave na dan, 15% manj možnosti za razvoj depresije.

9. Jogurt

Jogurt je odličen vir aminokislino triptofan, ki pomaga pri proizvodnji počutijo dobro hormona serotonina v možganih. Raziskovalci v Toronto univerzi tudi ugotovili, da nekateri jogurt vsebuje probiotične bakterije, ki dejansko zmanjšujejo tesnobo in da se boste počutili mirnejši.

10. Paradižnik

Raziskovalci so prav tako pred kratkim ugotovili, da ima paradižnik precej neverjetno sposobnost, da pomaga povečati razpoloženje. V študiji, ki je bila izvedena s Tianjin Medical University na Kitajskem, je bilo ugotovljeno, da so bili ljudje, ki jedo paradižnik več kot dvakrat na teden, skoraj 50% manj verjetno, da trpijo zaradi depresije, kot tistih, ki samo jedo paradižnik enkrat na teden. Menijo, da je antioksidant, najdemo v paradižnikih imenovanih likopen odgovoren za ta namen zaščite proti depresiji.

Katere so vaše najljubše razpoloženja spodbujanje hrana?

load...