10 vitamin E bogatih živil, ki jih vključite v svojo prehrano | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 vitamin E bogatih živil, ki jih vključite v svojo prehrano

10 vitamin E bogatih živil, ki jih vključite v svojo prehrano

Vitamin E je pomemben antioksidant spojina, ki pomaga okrepiti imunski sistem in ščiti telo pred oksidativnim stresom. Če ste dobili dovolj vitamina E v vaši prehrani, bo to pomagalo, da vas ščiti pred boleznimi srca, rakom in boleznimi jeter, in zadnjih raziskavah so tudi pokazale, da lahko vitamin E zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen preveč. Vitamin E je bistvenega pomena za zdravo kožo in oči tudi. Lahko kupite vitamina E, ki pa res ni potrebe, da bi dopolnila, ker obstaja veliko naravnih virov, ki bodo zagotovili vitamin E za vas. Priporočeni dnevni vnos vitamina E za odrasle je 15 mg. Tukaj so deset najboljših vitamina E bogata živila dodati v vaši prehrani.

1. Oreški

Oreščki so znani po visokih ravni vitamina E, ki jih vsebujejo, in najboljše od vsega so mandlji, ampak vse matice vam bo pomagal doseči svoj cilj vitamina E. Eno skodelico služijo mandljev vsebuje več kot dovolj vitamina E na dan, in lešniki vsebujejo 21% dnevno priporočene količine v vsakem unčo.

2. Tofu

Tofu, ki je narejen iz kislega soymilk, je še en odličen vegetarijanski vir vitamina E. Tofuja se lahko uporablja za ustvarjanje tako slane in sladke jedi in 100 gramov obrok vam bo z več kot 5 mg vitamina E.

load...

3. Zelena listnata zelenjava

Listnata zelena zelenjava sta drug vir vitamina E in hrano, da mnogi od nas ne dobijo dovolj. Pile krožnik visoko z zelenjavo, saj vam bo z okoli 10% - 15% vaše dnevne potrebe po vitaminu E v eno porcijo. So tudi vir mnogih drugih vitaminov in mineralov in vlaknin, in da ne vsebujejo veliko kalorij.

4. Avokado

Avokado je eden najbolj okusne vitamina E, bogata hrana in vsebuje tudi veliko zalogo vitamina C in K, veliko srčnih zdravih maščob. Jih združijo, da bi dip ali ga dodate v sendvič ali solato, in 110g služijo tega okusnega sadja vam bo z 4 mg vitamina E.

5. Semena

Semena vsebujejo veliko vitaminov in mineralov, ki jih potrebujemo za preživetje in jih lahko jedli kot prigrizek, dodamo napitke ali uporablja pri kuhanju in peki. Sončnična semena so ena izmed najboljših za njihove vsebnosti vitamina E; vsebujejo skoraj 70 miligramov na vsakem 100g obrok. Druga semena, ki vam bo z nekaj vaše dnevne potrebe vitamina E vsebuje sezamovo, bučna in squash semena.

load...

6. Posušena zelišča

Večina ljudi misli, zelišč samo glede na okus, ki jih dodate na hrano, ampak tudi dodati spodbudo vitaminov in mineralov preveč, kot so vitamini A, E, B, C in K, fosforja in železa. Ena sama porcija posušenih zelišč, kot so peteršilj, origano ali baziliko, bodo dodali 1% vaše dnevne potrebe vitamina E, kot tudi vse tiste čudovite okuse.

7. Oljke

Če vključite olive v vaši prehrani, boste kmalu na dobri poti k doseganju dnevno priporočene količine vitamina E. Olive vsebujejo tudi visoke stopnje enkrat nenasičenih maščob, ki so dobre za srce in prebavni sistem. 100g porcija zelene olive vas bo s 18% vitamina E, ki jih potrebujete, da bo vaše telo zdravo.

8. Seafood

Seafood je še en dober vir vitamina E in bo pomemben del uravnotežene in zdrave prehrane. Jejte 100 g kozic, in boste dobili približno 11% vaše dnevne priporočene količine vitamina E in iste velikosti porcijo ostrig vam bo z okoli 7%. Šarenka in mečarica so dober vir vitamina E preveč. Mečarica vsebuje 10% vaše dnevne potrebe.

9. Paradižnik

Paradižnik je odličen vir hranilnih snovi in, če jeste na soncu sušeni paradižniki, ali pa uporabite paradižnikovo mezgo, boste dobili zgoščeno odmerek vse te dobrote. Četrt skodelice paradižnikove paste vsebuje skoraj 3 mg vitamina E. To je petina od vitamina E, ki jih potrebujete vsak dan. Paradižnik vsebujejo tudi antioksidante, magnezij, kalij in fosfor ter vitamine A in C.

10. Mango

Mango je okusno in barvito tropsko sadje, ki je naložen z minerali, vitamini in antioksidanti. Plod je dober vir bakra, kalija in vitaminov A in C, in srednje velika mango bo tudi zagotoviti le manj kot 2,5 mg vitamina E, ki je okoli 11% vaše dnevne potrebe, ki jih bodo dobili od samo ena kos sadja.

Kateri so vaši najljubši vitamin E, bogata hrana?

load...