10 zdravstvenih prednosti bulgurske pšenice | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 zdravstvenih prednosti bulgurske pšenice

10 zdravstvenih prednosti bulgurske pšenice

Bulgur pšenica je narejen z polnozrnat jeder, ki so bili delno kuhani in nato pečen, kar zmanjšuje količino časa, ki je potreben za kuhanje, vendar ohranja skoraj vse naravne dobrote pšenice. To je osnovno živilo številnih državah Bližnjega vzhoda in postaja pravi ljubljenec na zahodu preveč. Glavna razlika med bulgur pšenice in večino drugih vrst pšenične moke, ki jih lahko kupite, da bulgur pšenice ni bila odvzeta svoje kalčkov in otrobov, tako, da vsebuje več vlaknin in hranil, kot rafinirana pšenica ne. Tukaj je deset od koristi za zdravje, ki ga lahko dobite z uživanjem Bulgur pšenica.

1. To ohranja sistem, prebavni teče gladko

Uživanje bulgur pšenice bo vaš prebavni sistem v dobrem stanju in da ima lahko številne pozitivne učinke. Visoka vsebnost vlaken bulgur pšenice bo pomagalo hrane potezo hitro skozi telo, ki vas bo ustavil dobili zaprtje in preprečili boste razvoj podporniki. Zdrav prebavni sistem je tudi veliko bolj učinkovit pri odstranjevanju škodljivih toksinov iz telesa, kot tudi.

2. Zmanjšuje tveganje za nastanek raka v razvoju

Netopno vlakno, ki se nahaja v bulgur Brušenje bo zmanjšalo tveganje za vaš razvoj nekaterih vrst raka. Dve skodelici bulgur pšenice vam bo s skoraj 34% vaše dnevne potrebe vlaken, ki je bilo dokazano, da se zmanjša tveganje za razvoj prsi ter druge oblike raka.

load...

3. Zmanjšuje tveganje za nastanek žolčnih kamnov

Bulgur toplota pomaga zmanjšati tveganje za nastanek žolčnih kamnov, ki pospeši pretok hrane skozi telo in zmanjša količino žolča, ki ga telo proizvaja. Prav tako pomaga izboljšati način, da telo uporablja inzulin in zmanjšuje količino nezdravih maščob, ki se zadržijo v telesu. Vse to prispeva k zmanjšanim tveganjem za razvoj žolčnih kamnov.

4. Zmanjšuje tveganje za visok krvni tlak

Prehrana, ki vsebuje veliko vlaknin je bilo tudi dokazano, da zmanjša tveganje za visok krvni tlak, ki je v zameno, zmanjša tveganje za srčne napade in kapi. Glede na študijo, ki jo raziskovalci na American Heart Association opravila, ljudje, ki jedo Bulgur pšenica redno, imajo veliko manjše tveganje za razvoj visokega krvnega tlaka.

Diabetesa 5. Borbe

Bulgur pšenica ima nizek glikemični indeks in visoka vsebnost vlaken, zato je dobra hrana za diabetike jesti. To ne povzroča trni na raven sladkorja v krvi, ki rafiniranih pšenica počne in vlakna upočasni hitrost, s katero se ogljikovi hidrati pretvorijo v sladkor. Ko je bila raziskava izvedena v učinkih različnih zrn na raven sladkorja v krvi, so ugotovili, da bulgur pšenice povzročila počasnejši dvig ravni sladkorja v krvi, kot rženega kruha ali polnozrnatega kruha.

load...

6. Uravnava raven pH v telesu

Odporna škrob bulgur pšenice pomaga uravnovesiti raven PH telesa in ustaviti postane preveč kisla. Če telo postane preveč kisla, stanje znano kot acidozo, to lahko privede do glavoboli zmede in nespečnosti.

7. Ima protivnetne učinke

Uživanje Bulgur pšenica je bilo dokazano, da zmanjšujejo vnetja v telesu. Kronično vnetje v telesu lahko vodi do bolezni, kot so bolezni srca in osteoporoze in je bila prav tako povezana z razvojem Alzheimerjeve bolezni in diabetes tipa 2.

8. Pomaga pri hujšanju

Bulgur pšenica vsebuje veliko več vlaknin kot rafiniranega pšenice, tako da vas bodo napolnili hitro in da se počutite polni dlje. To je lahko še posebej koristno, če se potrudiš, da izgubijo težo, ker bo pomagalo ustaviti, si želijo, da bi jedli prigrizke med obroki. Prav tako proizvaja za počasno sproščanje energije, ki vas bo občutek pozorni in budni ves dan.

9. To je dober vir železa

Bulgur pšenica je dober vir železa. Vsi moramo železa v naši prehrani, saj nosi kisik v naši krvi in ​​se uporablja v procesu ustvarjanja proteinov in encimov. Železo pomaga, da podpirajo mnoge funkcije v telesu pri proizvodnji kolagena na imunski sistem. Ena skodelica bulgur pšenice zagotavlja 10 odstotkov ženske dnevnih potreb po železu.

10. Zagotavlja pomembne minerale in vitamine

Bulgur pšenica daje veliko pomembnih vitaminov in mineralov, ki jih pogosto primanjkuje v sicer slabe prehrane. Bulgur pšenica je dober vir železa, B vitaminov, magnezija in mangana, ki pripomorejo k ohranitvi zdravega presnovo in džip ste zdravi in ​​opozorilo.

load...