10 živil, bogatih z magnezijem, vključiti v svojo prehrano | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 živil, bogatih z magnezijem, vključiti v svojo prehrano

10 živil, bogatih z magnezijem, vključiti v svojo prehrano

Morda niste nikoli mislil, preveč o tem, koliko magnezija ste dobili v svojo prehrano, vendar je pomanjkanje magnezija je precej pogosta in lahko privede do nekaterih zelo resnih zdravstvenih težav. Magnezij je potreben, da bodo vaši zdravih kosti, mišice in živci deluje pravilno, in vam pomaga ohraniti zdrav imunski sistem. Če imate premalo magnezija v vaši prehrani, lahko prispeva k kostnih motenj, anksioznosti in depresije, in visok krvni tlak. Dnevna priporočena količina magnezija, ki ga je treba uživanje v hrani je 400 mg, zato preverite seznam magnezija bogata živila spodaj in ugotovite, ali jeste dovolj magnezija v vaši prehrani.

1. Oreški in semena

Dodajanje matice in semena za vaše kuhanje je eden izmed najlažjih načinov za povečanje vnos magnezija. 100g porcija bučnih semen bi zagotovila več kot 100 odstotkov vašega vnosa magnezija v eni potezi. Druga semena in oreški, ki imajo visoko vsebnost magnezija so: mandlji, indijski oreščki, lanena semena in sezamovo seme.

2. Cela zrna

Cela zrna so tudi del magnezija bogata živila. To je vedno bolje, da izberete celotno hrano žita nad prefinjeno vrsto, saj bo vam veliko več vlaknin in esencialnih hranil, vključno z magnezijem. Če boste jedli 100g služijo rjavega riža, na primer, bi lahko dobili 44 mg magnezija. Drugi celih zrn hrana, ki vsebuje veliko magnezija so oves, ajda, kvinoja in proso.

load...

3. Dark listnato zelenjavo

Ena izmed najbolj pogostih razlogov, da imajo ljudje pomanjkanje magnezija je, da se ne jedo dovolj zelenjave. Zelenjava z najvišjimi magnezija v njih so temno listnato zelene sorte, kot so ohrovt, blitvo in solato. Najboljši vseh zelenjave, da bi jedli, da bi povečali magnezija v vaši prehrani je špinača, ki vam lahko zagotovi s 6 odstotkov vaših dnevnih potreb v posamezni obrok.

4. Banane

Banane so najbolj znan po energiji, ki jih zagotavljajo, in za njihove visoke vsebnosti kalija, so pa tudi zelo dober magnezija bogata hrana. Tako kot vsi ostali koristi za zdravje zaradi banan, prehranjevalne enotno, povprečno velika banana vam s približno 8 odstotkov vaše dnevne količine magnezija.

5. Ribe

Fish je odličen vir omega - 3 maščobnih kislin in vitamina D, in nekatere ribe tudi vam lahko priskrbi dober vir magnezija. Najboljša riba za pridobivanje več magnezija v vaši prehrani je skuše, ki zagotavlja 97mg magnezija v 100g porcijo. Nutricionisti priporočajo, da bi morali vsi jesti vsaj dve porcije mastne ribe vsak teden, da nas ščiti pred visokim krvnim tlakom in boleznimi srca.

load...

6. Temna čokolada

Dobra novica za vse ljubitelje čokolade! Ena od velikih magnezija bogata živila je čokolada.

Za magnezija bogato zdravljenje, poskusite nekaj temno čokolado in bo tudi vam z dobro ponudbo antioksidantov. Samo bi majhen kvadrat temne čokolade boste lažje dosegli svojo dnevno količino magnezija, saj bi 100g obrok vam 327mg mineralov. Temna čokolada, v zmernih količinah, je tudi dober način, da izpolnjujejo sladek zob, ko poskušate izgubiti težo.

7. Soja

Stročnice, kot so ledvice fižol, lečo in črni fižol, so vključene tudi v našem seznamu magnezija bogata živila, in soja so najboljši od vseh. Samo bi pol skodelice praženih soje zagotavlja skoraj polovico svoje dnevne količine magnezija. Soja so tudi odličen vir beljakovin, vlaknin in drugih pomembnih vitaminov in mineralov.

8. Suho sadje

Suho sadje je odličen način, da bi dobili koncentriran vir vitaminov, mineralov in jih dajo velik zdravo na poti prigrizek. Imate veliko suhega sadja, da izberejo in so marelice, rozine in suhe slive vse veliko magnezija. Pol skodelice služi posušenih fig bi vas oskrbi s 51mg magnezija. Čeprav suho sadje je zelo zdrava, bi morali biti previdni, da ne več kot privošči, saj ne vsebuje precej veliko koncentriranega sladkorja.

9. Avokado

Še eden od bajen magnezija bogata živila je avokado. Avokado so obremenjena z vitamini in vsebujejo sestavine, ki bodo pomagali ohraniti srce zdravo in ubranijo nekatere vrste raka. Če dodate nekaj avokada vašim obrokov, se vam bo skoraj 25 odstotkov svojega dnevnega priporočenega vnosa magnezija v eni seji.

10. Jogurt

Ena izmed čudovitih stvari, ki magnezij počne za vas, je to izboljšuje sposobnost vašega telesa, da absorbira kalcij. Jogurt, ki vsebuje magnezij in kalcij, je odličen način, da bi dobili obe minerale ob istem času in povečanje zdravje kosti. Standardna skodelico nizko jogurta maščob poveča vnos magnezija s 47 mg.

Ali ste vedeli, druga bogata živila, magnezija?

load...