10 živil, ki lahko pomagajo, da vaše srce zdravo | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 živil, ki lahko pomagajo, da vaše srce zdravo

10 živil, ki lahko pomagajo, da vaše srce zdravo

Statistični podatki za smrti zaradi bolezni srca povzročijo, da za nekaj slabim branje. Bolezni srca, in druge kardiovaskularne težave, je odgovorna za več smrtnih primerov v ZDA, kot katera koli druga bolezen. Bolezni srca in ožilja trdijo, še bolj ameriška življenja od vseh različnih oblik raka skupaj. Ne obstati bedastoča v razmišljanju, da je to samo problem v ZDA, čeprav so statika za mnoge druge zahodne države so prav tako slabo. Lahko, čeprav, dramatično zmanjša tveganje za bolezni srca, ki ga preprosto po zdrave prehrane in redne vadbe. Tukaj je deset živila, ki vam bo pomagal, da vas ščiti pred tveganjem bolezni srca in ožilja.

1. Olivno olje

Olivno olje je eden od zelo znanih srčnih zdrave hrane. Po sredozemske prehrane je bilo dokazano, da je način, da vas ščiti pred boleznimi srca. To ni samo vse sveže ribe in zelenjavo, da je Sredozemlje Uživajmo, da ohranja svoje srce zdravo, je tudi oljčno olje, ki jedo. Oljčno olje vsebuje enkrat nenasičene maščobe, ki znižuje raven slabega LDL holesterola v krvi in ​​zmanjšuje tveganje za vašega razvoju bolezni srca.

2. Oatmeal

Oatmeal zasluži svoje mesto tudi v našem seznamu srca zdravih živil. Jedo ovseni kosmiči za zajtrk bo pomagalo zmanjšati raven slabega holesterola v krvi. Najboljše vrste ovsa jesti, so različne jeklene rez. Prav vam bo z veliko vlaknin, kalija, folatov in omega - 3 maščobnih kislin. Ovsena kaša je odličen način za začetek dneva in vas bo z virom energije, ki vam bo trajal vse do kosila.

load...

3. Jagode

Jagode vseh vrst so dobre za srce in ožilje, vendar borovnice in robide se šteje, da je najboljši. Jagode vsebujejo protivnetne sestavine, ki bodo pomagali, da se zmanjša tveganje za bolezni srca. Vsebujejo tudi antioksidante, ki bodo pomagali, da vas ščiti pred rakom.

4. Rdeče vino

Kozarec rdečega vina na dan lahko poveča dober holesterol v krvi in ​​okrepiti svoje arterije. Rdeče vino pomaga zaščititi svoje arterije, saj vsebuje močne antioksidante imenovane katehini in resveratrol. Kot vsako alkoholno pijačo, čeprav bo preveč rdeče vino povzroči več škode kot koristi, zato se držijo priporočenega en kozarec na dan za ženske in dve za moške.

5. Orehi

Orehi so super okusa prigrizek in ena od čudovitih srca zdravih živil, jih lahko uporabite pri kuhanju, peki ali pa jih dodamo solatam. Vsebujejo tiste vse pomembne omeag - 3 maščobnih kislin, ki pomagajo zaščititi svoje srce in v nedavni študiji, ki je bila opravljena na miših, je bilo ugotovljeno, da se lahko orehi zmanjšujejo raven holesterola in zobnih oblog v krvi preveč. Pri testu, ki je bila opravljena na miših, orehi zniža raven holesterola za do 25%.

load...

6. Salmon

Losos in druga mastna riba je zelo bogata z omega - 3 maščobnih kislin, in jedo lososa zmanjša krvni tlak in pomaga ustaviti strdkov v krvi. Dodajanje ribe, kot so losos, tuna in sardele v svojo prehrano, lahko zmanjša tveganje za razvoj bolezni srca za 30%, če ješ dva obroka vsak teden.

7. Jabolka

Obstaja veliko več jabolk, kot se zdi na prvi pogled. Vsakdo ve, da jabolko na dan, je dejal, da zdravnika stran, vendar pa vas bo od potrebujejo sestanek s kardiologom preveč, saj so jabolka tudi del srca zdrave hrane. V eni študiji, ki je bila opravljena s Tufts University, so raziskovalci ugotovili, da so ljudje, ki so jedli jabolko na dan zmanjša svojo raven holesterola, ki je neverjetnih 40%. Domneva se, da so polifenoli, ki so vsebovani v jabolkih, ki so bili odgovorni za to znižanje slabega holesterola.

8. Laneno

Malo škropljenje z laneno nad jutranjim žit za zajtrk, ali pa dodajo vaše napitke, lahko še dolgo pot do vas ščiti pred boleznimi srca. Semena so z vlakninami, ki pomagajo ustaviti holesterola stavbe v krvi zelo visoka, in so tudi odličen vir omega - 3 in omega - 6 maščobnih kislin.

9. Temna čokolada

Medtem ko se sveže sadje in zelenjava, igrajo pomembno vlogo pri zaščiti svoje srce, in da so vaše krvni tlak pod nadzorom, jedo košček temne čokolade je lahko tudi zelo dober za srce in ožilje, pa tudi. Čokolada, ki vsebuje vsaj 80% kakava vam zagotavlja zadostno količino flavonoidov imenovane flavonol, za zniževanje krvnega tlaka in izboljša pretok krvi do srca.

10. Črni fižol

Smo končali naš seznam srca zdravih živil s črnim fižolom, ki so odličen vir beljakovin, vendar pa ne vsebuje slabega holesterola, ki maščobne meso storiti. Vsebujejo tudi srca zdrava hranila, vključno z omega - 3 maščobnih kislin, vitaminov B-kompleks, magnezija in kalcija. Črni fižol lahko jedel kot prilogo same ali kot sestavina v številnih drugih jedi, kot so juhe in solate.

Katere so vaše najljubše srce zdravo hrano?

load...