10 živil, ki lahko povzročijo težave s plinom | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 živil, ki lahko povzročijo težave s plinom

10 živil, ki lahko povzročijo težave s plinom

Plin je lahko neprijetno in neudobno, vendar je povsem običajen del delovanja telesa. Če je dejstvo, ali ste vedeli, da povprečna oseba burps ali prehaja plin do dvajsetkrat vsak dan? Plin je posledica prebavo hrano, pitje gaziranih pijač, ali pa ga pogoltne zrak. Nekatera živila, pa so slabši od drugih, za kar povzroča plin, zato berite naprej in izvedeli približno deset živil, ki lahko povzročijo več težav plinov kot drugi.

1. Fižol

Fižol so prvi na našem seznamu živil, ki povzročajo težave plinov. Ne samo fižol so zloglasne za ustvarjanje plina, vendar je ta hrana je tudi predmet številnih šolskem rim o vetrovi. Fižol ima visoko vsebnosti topnih vlaknin, ki povzroča plin, in vsebujejo tudi plin, zaradi česar sladkor, imenovan rafinoza, tako da je njihov sloves utemeljen!

2. Plina za proizvodnjo sadja

Nekateri plodovi so še posebej spretni pri proizvodnji plina preveč. Najhujši krivci so sadje, ki vsebujejo sorbitol, kot so jabolka, slive in breskve. Sadje vsebujejo tudi topne vlaknine, ki dodaja na učinek.

load...

3. Gazirane pijače

Omenili smo gazirane pijače v uvodu, vendar pa jamči omembo svoje preveč. Gazirane pijače, kot so soda, lahko vas napolni z zrakom in povzroči boleče napenjanje in neprijetno plin. Vsebujejo tudi nekaj sladkorjev, da bo telo našli težko prebavljiv in da bo povzročila še več plina.

4. Mleko in mlečni izdelki

Mleko in mlečni izdelki so prav tako vključeni v naš seznam živil, ki povzročajo težave plinov. Več kot dvajset odstotkov prebivalstva je laktoze in da je lahko glavni vzrok za plin. Edini način, da se ustavi to, če ste prenašajo laktoze, je omejiti vnos mlečnih izdelkov ali naj sprejme dopolnila, preden jesti mlečne izdelke.

5. Škrobna živila

Ko so škrobne jedi, razčlenjena glede na prebavni sistem, tudi oni bodo ustvarili plina v sistemu. Glavni krivci tukaj so visoko vsebnostjo ogljikovih hidratov živila, kot so koruza, krompir in polnozrnatih živil. Čudno, čeprav, riž ne zdi, da imajo enak učinek.

load...

6. Trdi sladkarije

Ko jeste trde sladkarije, ste nagnjeni k pogoltniti veliko zraka z njim, in to bo privedlo do več plina. Sladkarije vsebuje tudi povzročajo plinske sestavine, sorbitol, kar bo tudi povečanje proizvodnje črevesnih plinov.

7. Oves

Še eden od priljubljenih živil, ki povzročajo težave plinov je ovseno kašo. Oves je odličen okus in zdrava hrana, ki pomaga zniževati holesterol, vendar so tudi zelo učinkovit pri povečanju svoje proizvodnje plina. V tem primeru, da je visoka stopnja topnih vlaknin, ki se nahaja v ovsu, da je vzrok za težave s plinom.

8. Žvečilni gumi

Ne bi si mislil, da gumi vsebuje dovolj kaj bi lahko bil vzrok za plin, ampak to počne. Samo dejanje žvečilni gumi, lahko se boste pogoltniti zrak in veliko vrst gumi vsebuje tudi sladkorje indukcijo plinov, kot tudi.

9. Plinski indukcijo zelenjava

Sladkorji in vlaknine v nekaterih zelenjave povzroči tudi prekomerno plin včasih. Najbolj znani zelenjava za to so verjetno brstični ohrovt in zelje, pa tudi zelenjava, kot so grah in artičoke lahko povzročijo plina v črevesju.

10. Predelana hrana

Predelana hrana je pogosto dodan sestavine, kot so laktoze in fruktoze, ki lahko povzročijo veliko plina. Kombinacija tega in drugih nezdravih sestavin, ki predelane hrane vsebujejo, lahko povzroči vaš prebavni sistem ne deluje učinkovito in ustvariti več plina.

Kaj živila povzroči težave plinov?

load...