10 živil, ki lahko sprožijo migrene | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 živil, ki lahko sprožijo migrene

10 živil, ki lahko sprožijo migrene

Migrene lahko popolnoma grozno in včasih je težko ugotoviti, kaj jih sproži. Svetle luči, pomanjkanje spanja, stres in lakote, so le nekatere od stvari, ki lahko sprožijo migrene in nekatera živila lahko prinese na migreno pri nekaterih ljudeh preveč. Žal pa je edini način, da delo, kaj hrana sproža vaše migrene je s pomočjo izkušenj, vendar pa obstaja nekaj živil, za katera je znano, da se sproži, da bi si želeli, da bi se izognili. Tukaj je deset od tistih živil, ki jih ljudje poročajo se pogosto sprožijo migrene.

1. Zreli siri

Na žalost pa je okusna, zreli siri, kot so stare cheddar, camembert, in gorgonzolo, ki so zelo verjetno, da sprožijo migrene. Strokovnjaki niso 100% prepričani, kakšna je v starih sirov, ki povzročajo migrene, vendar se domneva, da se je lahko povezan z spojin imenovanih tyramines, ki lahko vplivajo na nevrotransmiterjev v možganih, ki so krivi.

2. Vino

Alkohol se pogosto navaja kot sprožilec migrene, vendar se zdi, da je največji krivec vino. Pitje alkohola vas bo dehidriral in da lahko prinese na migrene. Vino, čeprav, še posebej rdeče vino vsebuje tudi tanine in flavonoide, ki so mislili, da sprožijo migrene. Rdeča vina so mislili, da je slabše, kot bela, ker vsebujejo višje koncentracije teh spojin.

load...

3. Stročnice

Medtem ko stročnice niso tako pogosto povezana z migreno, kot kakšno drugo hrano, so še vedno tudi sum migrena sprožilec. Živila, kot so fižol, grah in leča, vse se zdi, da je povod za migrene pri nekaterih ljudeh; čeprav imajo strokovnjaki ne vedo, zakaj. Po drugi strani pa je raziskava tudi pokazala, da rastlina hrana temelji lahko pomagajo zmanjšati bolečino migrene, da se bo sojenje in napake je edini način, da ugotovite, če so stročnice sprožilec za vas, ali pomoč.

4. Kava

Kava, ali natančneje, kofein v kavi, je precej pogosto sprožilec migrene. Če menite, da kofein bi se kaj povzroča vaše migrene, boste morali preklopiti na brez kofeina kave in pazi za kofeinske soda pijače preveč. Druga možnost je, poskusite samo zmanjšati vnos kofeina in videli, da če to pomaga.

5. Hot, začinjene hrane

Capsicum v čilijev in vroče paprike, ki je tisto, kar ustvarja toploto, je tudi znan sprožilec migrene, da bi živila, kot curry in druge vroče in začinjene jedi, tudi tisto, kar je določeno vaših migrenskih glavobolov. Dejstvo je, pekoče paprike so tako znana kot sprožilec migrene, ki se pogosto uporabljajo pri raziskavah o vzrokih in posledicah bolezni.

load...

6. Citrusi

Medtem ko so nekateri ljudje pravijo, da so citrusi, kot so pomaranče, limete in limone sprožanje migrene, raziskave še dokazati, ni dvoma, da je temu tako. Čeprav to ni zelo pogost vzrok migrene, je še vedno vredno premisleka, če bi lahko bilo vzrok za svoje. Najboljši način, da ugotovite, zagotovo je, da je migrena dnevnik. Naj opombo, kaj jeste in če imate migrenskega napada, in potem boste morda lahko tie navzdol, kaj sproža vaše migrene.

7. Predelano meso

Prihodki in konzervirane meso kot hotdogs, slanino in klobase, lahko vsebuje konzervansa imenovano natrijev nitrat, ki Raziskave so pokazale, lahko povzroči migrene. Sestavina je mislil, da bo povzročil spremembe v kemiji možganov, ki lahko sprožijo migrene.

8. Mononatrijev glutamat (MSG)

Mononatrijev glutamat (MSG) je znana kot potencialni vzrok debelosti in je pogosto najdemo v predpakiranih živil in s hitro prehrano, kot je kitajsko hrano. Zdaj je mislil, da bi lahko MSG povod za migrene preveč in ena študija je nakazala, da lahko 2,5% napadov je treba, ki jih MSG povzroča. Mononatrijev glutamat je seveda tudi v sir in paradižnik, tako da je ne samo predelani hrani, ki bi lahko bila težava.

9. Čokolada

Čokolada kot migrena sprožilec lahko dejansko le mit, vendar je še vedno vredno omeniti. Medtem ko je veliko ljudi, poroča, da je čokolada, ki sproži migrenskega napada, je mogoče, da je migrena napad sproži željo po čokoladi. V študiji, v Braziliji, so raziskovalci ugotovili, da so ljudje v zgodnjih fazah migrenskega napada hrepenel čokolado. Nič ni bilo dokazano za nekatere, čeprav, tako da čokolada naj ostane na seznamu možnih migrene sprožilcev.

10. Aspartam

Umetno sladilo aspartam, ki se nahaja v nizkokaloričnih pijač in pakiranih živil, je bila povezana s številnimi zdravstvenimi vprašanji, zato njeno sposobnost, da sprožijo migrene, je le ena od številnih pomislekov glede dodatka. Čeprav je raziskava o možnosti, da aspartam povzroča seli omejena, je vsekakor dovolj dokazov, ki kažejo na povezavo, da bi bilo vredno izogniti.

load...