10 živil z maščobnimi kislinami omega 3 | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

10 živil z maščobnimi kislinami omega 3

10 živil z maščobnimi kislinami omega 3

Omega - 3 maščobne kisline se imenujejo "bistveno", ker jih vaše telo potrebuje, vendar jih ne more proizvajati. To pomeni, da je edini način, da lahko dobite te omega - 3 maščobnih kislin iz hrane, ki jo jemo. Omega - 3 maščobne kisline so nenasičene maščobe, ki igrajo ključno vlogo pri delovanju možganov, pomagajo zmanjšati vnetja v telesu, in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca in drugimi kardiovaskularnimi težavami. Če ne boste dobili dovolj omega 3 maščobnih kislin v prehrani, začetni simptomi pomanjkanja so slaba prekrvavitev, suha koža, zastara v spomin, in utrujenost. Če menite, da je veliko število živil, ki so na voljo, ki se vsebujejo te esencialne maščobne kisline, boste morda presenečeni, da se naučijo, da omega - pomanjkljivost 3 je precej pogosta težava. Da bi se izognili omega - pomanjkljivosti 3, vse, kar morate storiti je, da jedo več teh desetih živil, ki so visoko v bistvene omega - 3 maščobnih kislin.

1. Cvetača

Večina ljudi sodelavec rib z omega - 3 maščobnih kislin, vendar pa so presenetljivo število rastlinskih virov ima hranilo preveč. Eden od teh je cvetača, ki je enostaven zelenjavni dodati v vaši prehrani. Cvetača je tudi dober vir magnezija, kalija in niacina, kar bo pomagalo ohraniti zdravo srce.

2. Nuts

Drug dober vir rastlina omega - 3 maščobne kisline so matice. Z lahkoto lahko povečajo vaše omega - vnos 3, ki ga jedo orehe za malico, posipanje matice na solate, ali pa jih dodate na svoj kuhanje. Matice z največjo vsebnostjo Omega - 3 maščobne kisline so orehi, arašidi, indijski oreški in orehov, tako da boste imeli veliko izbire orehov dodati v vaši prehrani.

load...

3. Chia semena

Samo žlička dan norega degustacije chia semena vam bo dala dober zagon omega - 3 maščobnih kislin in jih lahko uporabite Chia semen posuto na solate, jogurt, zajtrk žita, ali pa jih lahko dodate v napitke. Te drobne hranljive semena bo tudi vam z zdravo dozo beljakovin, vlaknin in mineralov, kot so fosfor, magnezij in kalcij.

4. Salmon

Losos je riba, ki je najpogosteje navedeno v zvezi z njegovo vsebino omega - 3 maščobnih kislin, ampak vse hladno vodo, bo mastnih rib vam nekaj omega - 3. Pri nakupu ribe, kot so losos, je najbolje kupiti ribe ujete v divjini, ker vsebujejo večje količine omega - 3 maščobnih kislin. Divje ribe vsebujejo tudi veliko manj onesnažuje kot tudi, da je veliko bolje za vas vse krog.

5. Brstični ohrovt

Če iščete vegetarijanske možnosti za povečanje svoje omega - vnos 3, potem bi brstični ohrovt dobra izbira. Brstični ohrovt so majhne elektrarne vseh vrst hranil, kot tudi omega - 3, in so prav tako velja za enega izmed najboljših zelenjave za jesti za zdrave, jasno kožo. Druge vrtnine, ki vsebujejo omega - 3 so beluši, brokoli in korenje.

load...

6. Rastlinska olja

Eden od razlogov, da so olja, kot so olivno olje, laneno seme olje in sojino olje tako dobro za vas je, da so dober vir mega - 3 maščobnih kislin. Cook z olji, kot ti in ti bo povečanje količine omega - 3 v vaši prehrani in delaš svoje srce veliko uslugo.

7. Jajca iz proste reje

Standardne, baterije gojene jajca ne vsebujejo zelo visoke količine omega - 3, ampak jajca iz proste reje storiti, in jih dajo odlična alternativa za ribe kot vir esencialne maščobne kisline. Jajca iz proste reje lahko dejansko vsebuje do sedem krat več omega - 3 od standardnih jajc, in niso vsi, ki dražje od navadnih jajc zdaj.

8. Semena lan

Oba laneno seme olje in lanena semena sami so zelo dober vir omega - 3 maščobnih kislin, vendar če boste jedli semena, jih morate najprej zmeljemo, ker so zelo težko za telo za prebavo. Lahko uporabite mleto laneno seme, ki mu dodate napitke, je zalivanje preko žit za zajtrk, ali pa tako, da vašo peko.

9. Trave krmijo govejega

Trava je naravni vir omega - 3 maščobnih kislin, zato vsaka žival, ki je bila krmiti s travo vsebuje omega - 3 travo krmijo govedina je še posebej dober vir omega - 3. Če ste meso jedec in dodal, mare pusto goveje meso na vaši prehrani vam bo pomagal doseči želeno količino mega - 3 v vaši prehrani, vendar ne preveč, čeprav, saj lahko preveč rdeče meso povzroči druge zdravstvene zaplete.

10. Soja

Soja in izdelki iz njih, kot so tofu in edamame so zelo dober vir omega - 3 maščobnih kislin. Idealno za vegetarijansko ali vegansko, in to bo tudi vam beljakovin in vlaknin preveč.

Katere so vaše najljubše jedi veliko omega 3 maščobnih kislin?

load...