20 stranskih učinkov sladkorja, o katerih morate vedeti | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

20 stranskih učinkov sladkorja, o katerih morate vedeti

20 stranskih učinkov sladkorja, o katerih morate vedeti

Res je, da pa je treba sladkorja v naši prehrani, saj nam daje energijo, vendar smo lahko dejansko spusti jesti rafiniranega sladkorja, dokler jemo veliko zelenjave, sadja in mlečnih izdelkov, ki nam bo tudi z ogljikovimi hidrati, ki naše telo potrebuje. Sladkor nam omogoča takojšen zagon naših energetskih ravneh, vendar pa je veliko bolj zdravo jesti hrano, ki bo zagotavljajo počasno sproščanje energije, da bi se izognili ustvarjanju škodljivih trni v naših raven sladkorja v krvi. Samo o vsem v razvitem svetu jedo veliko preveč rafiniranega sladkorja in tukaj so dvajset razlogov, zakaj ne bi smel biti:

1. Preveč sladkorja lahko povzroči raka

Neželeni učinki sladkorja so številni. Številne študije so pokazale, da so ljudje, ki jedo preveč sladkorja na veliko večje tveganje za razvoj raka, kot tisti, ki ne. Učinek, ki je sladkor na vaš metabolizem in vaše inzulina se je izkazalo, da ima neposreden vpliv na vaše verjetnost za razvoj raka.

2. Ne vsebuje minerale ali vitamine

Sladkor je le "prazne" kalorije in ne vsebuje minerale ali vitamine koli, tako da, če si napolnite se z sladke dobrote, ste verjetno postali primanjkuje nekaterih bistvenih hranilnih snovi, da vaše telo potrebuje za pravilno delovanje.

load...

3. To je zasvojenost

Še eden od nevarnih stranskih učinkov sladkorja, je, da je zasvojenost. Izraz chocoholic ni samo šala. Ko se porabijo velike količine sladkorja, vaše telo sprošča občutek prave hormon dopamin, in lahko postanejo zasvojeni s sladkorjem visoke, da to povzroča.

4. Spodbuja trebuh maščobe

Sladkor posebej spodbuja razvoj trebuh maščobe. V letu 2015 študiji otrok, je bilo ugotovljeno, da je prekomerno uživanje sladkorja povzroča visceralna maščobne celice, da dozorijo hitreje, kar lahko privede do razvoja velikega trebuha in, navsezadnje, težave s srcem.

5. Sladkor ima podoben učinek na jetra, kot alkohol

Neželeni učinki sladkorja ne ustavi tam. Presežek sladkorja povečuje tveganje za razvoj iste bolezni jeter, da lahko zmerno pitje alkohola povzroči. Preveč sladkorja ima lahko enake toksične učinke na vaše telo kot etanol počne.

load...

6. To povečuje tveganje srčnega popuščanja

Obstaja spojina s sladkorjem, metabolit glukoza-6-fosfat (G6P), ki lahko neposredno vplivajo na mišično protein v svojem srcu, ki vpliva na njeno sposobnost, da učinkovito črpanje krvi. Te spremembe srčne mišice lahko sčasoma privede do srčnega popuščanja.

7. Zasvojenost sladkor lahko genetski

To bi papir, da je zasvojenost s sladkorjem lahko genetski. Študija je pokazala, da je mogoče, da je genska sprememba hormonov ghrelin, ki nadzoruje svojo lakoto, vodi v povečano željo po sladkorju in alkohola.

8. Dviguje raven holesterola

Še eden od stranskih učinkov sladkorja, ki jih morate vedeti o je, da sladkor čeprav ne vsebuje maščob, pristojen za dvig ravni holesterola v krvi, kar lahko privede do bolezni srca. Novejše študije kažejo, da je sladkor bolj kriv za visok holesterol, kot jedo preveč maščob.

9. To je slabo za zobe

Ta neželeni učinek sladkorja je precej očitno. Vsi smo učili, da sladkor gnil zob, ampak veš zakaj? Sladkor je slabo za zobe, saj zagotavlja hitro prebavljive energije za bakterije v ustih, in tako, se množijo hitreje in napad na svoje zobe.

10. To povzroča oblog v jetrih

Ko jeste preveč sladkorja, jetra obrne presežek sladkorja v maščobo, in sčasoma lahko ta maščoba kopiči v jetrih in povzroči bolezen zamaščenih jeter.

12. Sladkor lahko negativno vpliva na spomin

Dokazano je, da lahko pretirana sladkor negativen vpliv na način, ki je vaši možgani. 2016 študija je pokazala povezavo med porabo sladkorja in pomanjkljivosti v spomin in splošne kognitivne zdravje.

13. To lahko povzroči prezgodnje staranje

Neželeni učinki sladkorja tudi prezgodnje staranje. V letu 2009 je bila izvedena raziskava, ki je pokazala, da lahko glukoza pospeši staranje celic. Ne samo, da je to lahko vzrok za zunanje znake staranja, vendar pa lahko privede tudi do pojava kroničnih bolezni.

14. Sladkorni zavira imunski sistem

V dveh urah uživanja sladkorja, imunsko funkcijo imenovano fagocitozo mogoče zatreti. Ta proces je tista, v kateri fagociti zajamejo in zaužijejo škodljive tujke, kot so patogeni in bakterij, ki lahko zaidejo v telo.

15. Lahko bi bilo vzrok Alzheimerjeve bolezni

Sladkor pospešuje nastanek Napredno Glycation končnih izdelkov (starosti), ki so snovi, ki so bile povezane z razvojem Alzheimerjeve bolezni, sladkorne bolezni in ateroskleroze. Biopsije, ki se izvajajo na možganih bolnikov z Alzheimerjevo boleznijo, ki trpijo, so našli velike akumulacije Napredno Glycation izdelkov End.

16. Sladkor lahko oslabi kosti

Letom starosti, da se sladkor spodbuja nastajanje je bilo dokazano tudi, da bi oslabili kolagena. Kolagen je tisto, kar daje našim kosti moč, pa tudi prilagodljivost in mineralizirane kolagena, predstavlja večino svojega kostne mase.

17. Zmanjšuje učinkovitost vitamina C

Insulin je tisto, kar prevozi tako sladkor in vitamin C na celice v našem telesu in, če je insulin preveč zvezan, ki se ukvarjajo s presežkom sladkorja, potem je vitamin C, se ne absorbira, kadar je to potrebno, kar bo imelo negativen vpliv na imunski sistem.

18. Presežek sladkorja Dokazano je, da skrajša življenjska doba

Krajša življenjska doba je še ena od nevarnih stranskih učinkov sladkorja. Preobremenitve sladkorja, predvsem iz sladkih pijač, je znano, da zmanjša pričakovano življenjsko dobo v povprečnega odraslega. 2017 študija vsako leto ocenjuje, da skoraj 200.000 smrtnih žrtev, po vsem svetu, je bilo mogoče pripisati izključno pitne sladkane pijače.

19. Sladkor povzroča diabetes inzulinske rezistence in tipa II

Prekomerno uživanje sladkorja lahko naše krvne celice odporne na učinke inzulina. Ko se to zgodi, mora telo proizvajati več in več insulina, da nas zaščiti pred učinki sladkorja, dokler ne doseže stopnjo, da ne more proizvajati dovolj inzulina in sladkorno boleznijo sklopov tipa II v.

20. To lahko povzroči odpornost leptina

Leptin je hormon, ki vam pove, če ste zaužili dovolj hrane in sladkorja lahko motijo ​​delovanje leptina. Če ste porabijo preveč sladkorja, potem boste postali odporni na leptin, in se ne zavedaš, ko ste dovolj jedel, tako da še naprej prehranjevanja, in si dal na teži. To je razlog, zakaj so nekateri zdaj kliče sladkorja novo tihi morilec, saj to vpliva na vaš apetit napreduje počasi, ne da bi opazil.

Imate veliko sladkorja v vaši prehrani? Kaj drugi neželeni učinki sladkorja pa smo pozabili omeniti?

Vas prosimo, da delite svoje misli in zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...