Je dober sonček za tebe zelo dober? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Je dober sonček za tebe zelo dober?

Je dober sonček za tebe zelo dober?

Bilo je pred le dvajset let ali tako, da je bila globoka, bron tan razumeti kot znak dobrega zdravja in ljudi, ki bi ležala na plažah, za ure na koncu, v prizadevanju za popolno polt. Potem smo izvedeli več o učinkih, ki imajo sonce lahko na naši koži in kako lahko povzroči kožnega raka in prezgodnje staranje. Po drugi strani pa se je treba, da ima sončno svetlobo v naših telesih, ki proizvajajo vitamin D, kaj je resnica o soncu tan? Ali je res, da je slabo za nas, ali pa nam lahko naredite nekaj dobrega? Tu so dejstva o soncu tans, dobro in slabo, tako da se lahko odločite, ali mislite, da je malo barva kože je dobro za vas, ali bi morali prikriti ves čas?

1. Preveč izpostavljanje ultravijolični svetlobi lahko povzroči kožnega raka

Številne študije so dokazale povezavo med izpostavljenostjo ultravijolično svetlobo in razvoj kožnega raka. Ali je z izpostavljanjem soncu, ali leži na solarija, čezmernim sončenjem ne, vsekakor, poveča možnost za razvoj kožnega raka.

2. Preveč sonca povzroča prezgodnje staranje in ustvarja usnjeno videz kože

Prav tako ni razprava o tem, da izpostavljanje ultravijolični svetlobi povzroča prezgodnje staranje kože. Sčasoma, preveč sončna svetloba povzroči, kar se imenuje staranje fotografijo, zaradi česar videz kože usnjatimi in ustvarja gube.

load...

3. Sonce ni edini način, da se vitamin D

Res je, da izpostavljenost soncu ne ustvarjanje vitamina D v telesu, vendar je vitamin D je mogoče dobiti s hrano, kot so jajčne rumenjake, losos, tuna, ribjih jeter olja in obogatenih živil. Strokovnjaki se zdi, da se ne strinjajo o tem, nekateri pravijo, da je ob deset minut na dan izpostavljenosti soncu zdrav način za pridobivanje vitamina D, drugi pa ne strinjam.

4. Sončna svetloba preprečuje sezonske afektivne motnje (SAD)

Druga plat trditve, da lahko strojenje povzroči kožnega raka in prezgodnje staranje je, da se sonce nam z veliko koristi za zdravje preveč, in ena od teh je, da preprečuje sezonsko čustveno motnjo, ki je oblika depresije, ki je vložena pomanjkanje izpostavljenosti sončni svetlobi.

5. Sončna svetloba lahko zmanjša tveganje za nastanek nekaterih vrst raka

Čeprav lahko prekomerna izpostavljenost soncu povzroči kožnega raka, Vitamin D, da sončna svetloba ustvarja v telesu, zmanjšuje tveganje za nekatere druge vrste raka. V študiji, ki je bila izvedena s strani ameriške National Cancer Institute, so raziskovalci ugotovili, da so bili ljudje, ki so imeli pogoste izpostavljenosti soncu veliko manj verjetno, da umrejo zaradi raka debelega črevesa in raka dojke.

load...

6. Sončna svetloba se počutite bolje

Obstaja zelo dober razlog, zakaj so vsi bolj vesela in polna energije na sončen dan in da je zato, ker je sončna svetloba povečuje proizvodnjo srečnega hormona serotonina v telesu. Redno izpostavljenost sončni svetlobi lahko celo ubranijo zmerno depresijo pri osebi.

7. Sončna svetloba lahko prepreči diabetes

Prav tako je bilo tudi odkrili, da lahko vitamin D pomaga pri preprečevanju sladkorne bolezni. Raziskava na Finskem je pokazala, da so imeli otroci, ki so jemali vitamina D je za nekaj let za zmanjšanje osemdeset odstotkov na njihovo tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 1, ko so dobili starejši in pomanjkanje vitamina D je bil prav tako povezan s sladkorno boleznijo tipa 2.

8. Sončna svetloba pomaga pri preprečevanju multiple skleroze

Natančni vzroki za multiplo sklerozo niso znani, vendar je bolezen osrednjega živčnega sistema, je veliko bolj pogosta pri ljudeh, ki so imeli le omejeno izpostavljenost sončni svetlobi. Dejstvo je, da je veliko manj ljudi razvije MS v vročih sončnih državah kot v državah, kjer je vreme hladnejše in je manj sončne svetlobe.

9. Sunlight krepi imunski sistem

Izpostavljanje soncu je bilo tudi dokazano, da poveča proizvodnjo belih krvnih celic v telesu, ki spodbuja imunski sistem in izboljšuje svoje zmožnosti za boj proti off okužbe in bolezni.

10. Odgovor je v zmernih količinah

Vitamin pomanjkanje D in razvoj bolezni, kot SAD so v porastu v zahodnih državah, ker mi porabili preveč časa, da bi se izognili sonce. Mnogi od nas delo v pisarniško ves dan, kjer smo zapreti vsa okna in zavihati klimatsko napravo v poletnem času in, ko gremo na dopust, smo ostali zunaj na soncu, da se prepreči pridobivanje spali. Odgovor, potem se zdi, da je, da je rahlo tan res dobro za vas, ampak leži na soncu, dokler ne zavijemo jastoga rožnato zagotovo ni!

load...