Kaj je fonio in kakšne so njegove koristi za zdravje? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj je fonio in kakšne so njegove koristi za zdravje?

Kaj je fonio in kakšne so njegove koristi za zdravje?

Fonio je žito, ki se gojijo v zahodni Afriki in postaja vse bolj priljubljena je brez glutena, hranljivo žito, ki se lahko uporablja pri kuhanju in peki. To je bil pomemben pridelek v nekaterih delih Afrike, saj je zelo hranljiva, saj raste zelo hitro in se lahko goji na zemljišču, kjer drugi žitni pridelki ne bo rasla. Čeprav je fonio zelo hranljiv in je zdaj pridobil ugled kot Superfood, do pred kratkim, je bilo zelo težko za masovno proizvodnjo, ker je žito je tako majhna, da je bilo preveč težko odstraniti luščino. Zdaj pa se je sodobna tehnologija, je našel način, in žito, ki je znan kot "The Hungry Rice", je zdaj veliko bolj dostopne. Fonio ima večjo hranilno vrednost kot večina drugih zrn in je bogata s kalcijem, magnezijem in cinkom. Tukaj so deset neverjetno zdravstvene koristi fonio da vsi govorijo o.

1. Brez glutena

Nestrpnost gluten in celiakija so v porastu v mnogih delih sveta in edini način, da jo obravnava, je, da ne jedo živila, ki vsebujejo gluten. Fonio je brezplačna glutena in ne vsebujejo nobenih beljakovin, ki jih najdemo na gluten, zato je popolnoma varna za uživanje, če pa imate celiakijo.

2. Srce zdravo

Wholegrains se šteje, da je ključnega pomena za zdravje srca in srčno-žilni sistem, in fonio ni nobena izjema, da je. Če je dejstvo, fonio vsebuje tudi več srčnih prijaznih vitaminov in mineralov, kot druge zrn ne vključno fonio v vaši prehrani bo pomagalo k zmanjšanju tveganja za srčne napade in kapi.

load...

3. Krepi nohte in lase

Fonio vsebuje aminokislino, imenovano metionin, za katerega je znano, da so pomembne za proizvodnjo hrustanca v telesu in lahko pomaga tudi za krepitev las in nohtov. Kakor tudi krepitev las, ki bo pomagal stop zlom, je verjel, da bi lahko pomagali ustaviti izpadanje las tudi prav.

Diabetesa 4. Nadzor

Fonio ima zelo nizek glikemični indeks, tako da se absorbira v telo počasi in ne povzroča dvige na raven sladkorja v krvi, da je druga rafinirana zrna storiti. Prav tako vsebuje žveplo, krom in aminokisline, ki pomagajo pri nadzoru sladkorne bolezni in študije so pokazale, da je prehranjevanje fonio način pri uravnavanju ravni sladkorja v krvi pri diabetikih.

5. Aids prebavo

V Afriki ljudje pogosto jedo fonio kot sredstvo za pritožbe na želodcu. To je zelo lahko prebavljiv in, ker ima tako visoko vsebnost vlaknin, pa tudi gre zlahka skozi telo in bo olajšalo zaprtje in izboljša prebavni proces.

load...

6. Pripomočki hujšanje

Zaradi svoje nizkim glikemičnim indeksom in visoke vsebnosti vlaknin, lahko fonio tudi zelo koristno hrano jesti, ko poskušate izgubiti nekaj teže. To vas bo izpolnite hitro in da se počutite polni nekaj časa. Njena enakomerno sproščanje energije, bo tudi pomagalo, da bi se izognili hrane želja po obroku, kot dobro.

7. Pomaga preprečiti anemijo

Fonio je v Afriki pogosto priporoča kot hrana za nosečnice. Ima visoko koncentracijo železa, tako da pomaga ustaviti anemija razvoju, in vsebuje tudi folno kislino in druge aminokisline, ki so koristni pri ženskah med nosečnostjo.

8. Zagotavlja energijo

Fonio zagotavlja odličen vir energije. Za razliko od hrane, ki vam dvigu energije in vas pustijo občutek utrujenosti kasneje, se fonio lahko prebavljiv in potem vam zagotavlja vir za počasno sproščanje energije, ki bo trajal do naslednjega obroka. To, skupaj s svojo veliko okusa, zato se začenja postala priljubljena kot žita za zajtrk.

9. Detoxes jetra

V esencialne aminokisline, ki fonio vsebuje zlasti cistin in metionin, pomaga pri razstrupljanju jeter in telo. Pomagajo jetra za pravilno delovanje in odstranite neželene toksine iz krvnega obtoka. Zgodnje študije so pokazale, da lahko uživanje fonio pomaga preprečiti bolezni jeter in raka na debelem črevesu.

10. Gradi močne kosti in zobe

Fonio je tudi dober vir kalcija, magnezija in fosforja, od katerih vsi pomagajo zgraditi močne kosti in zobe. To je idealna hrana za otroke, ki rastejo in živila, ki bo pomagal bolezni stop kosti, kot so osteoporoza v poznejšem življenju preveč. Dejstvo je, hranilno vsebnost fonio bere kot nalepki na hrbtni strani multivitaminski paketa, tako da izgleda kot fonio zasluži sloves Superfood.

Ali veste, druge zdravstvene koristi fonio žita?

load...