Kaj je jerba mate? 10 ugodnih čajnih koristi matere yerba | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj je jerba mate? 10 ugodnih čajnih koristi matere yerba

Kaj je jerba mate? 10 ugodnih čajnih koristi matere yerba

Yerba mate je zeliščni čaj, ki je bil pijan, v Južni Ameriki, za sto let. S piva posušene liste in veje iz rastline mate v vroči vodi Made, eden izmed neverjetno koristi čaja je njena sposobnost, da zagotovi kofein spodbudo, podoben tistemu za kavo, vendar brez stranskih učinkov twitchiness ali razdražljivosti, da preveč kave lahko daš. To vključuje tudi precejšnjo količino mineralov, vitaminov in antioksidantov. Če iščete zjutraj me pick up, ki nima vseh slabosti kave, nato pa preberite, kaj yerba mate lahko stori za vas:

1. Yerba Mate pomaga zmanjšati anksioznost in depresija

Yerba mate ima sposobnost, da zavira monoaminooksidaze dejavnost do 50% in to je to dejavnost, ki je povezana z depresijo, anksioznostjo in drugimi težavami v duševnem zdravju.

load...

2. Yerba Mate deluje kot stimulans

Čaj ne vsebuje kofeina in da bo deloval kot stimulans, vendar se domneva, da so druge sestavine, ki jih najdemo v yerba mate, pomoč za ublažitev negativnih stranskih učinkov kofeina. Mnogi ljudje so poročali, da bi lahko pili Yerba mate v večernih urah, da jih bo v pripravljenosti v dolgo noč, vendar še vedno lahko gredo spat brez težav pozneje.

3. Yerba Mate čaj pomaga hujšanje

Yerba mate čaj koristi, so zelo številni. Yerba mate vsebuje thermogenic spojine, ki pospešijo metabolizem in gorijo maščobe hitreje. Deluje tudi kot apetita supresorski in se danes uporablja v številnih izdelkih za hujšanje.

load...

4. To pomaga pri prebavi

Yerba Mate čaj koristi vključujejo boljšo prebavo. Ljudje v Južni Ameriki so bili z uporabo Yerba mate stoletja, kot pri zdravljenju prebavnih težav. Čaj pomirja želodec in spodbuja nastajanje žolča in drugih želodčne kisline, ki je lahko olajšal prebavne motnje.

5. Yerba Mate pomaga pri preprečevanju bolezni srca in ožilja

Yerba mate vsebuje aminokisline in antioksidante, ki pomagajo vzdrževati na kardiovaskularni sistem v dobrem stanju. Pomaga stop holesterol kopičenje v arterijah in lahko pomaga preprečiti srčne in možganske kapi.

6. To povečuje vzdržljivost in telesno vzdržljivost in povečuje energijo

Presnova spodbujanje lastnosti yerba mate vam bo dala energijo za daljše in povečati svojo telesno vzdržljivost. Čaj spodbuja telo k uporabi ogljikovih hidratov na najbolj učinkovit način, ki povečuje količino energije, ki jo prejmete iz hrane.

7. Yerba Mate pomaga zmanjšati visok krvni tlak

Yerba mate je mogoče uporabiti za pomoč pri zniževanju krvnega tlaka pri ljudeh, ki trpijo s hipertenzijo. Čaj deluje kot vazodilatator, kar pomeni, da se sprosti in širi krvne žile, kar omogoča pretok krvi bolj svobodno.

8. To je antioksidantov zelo visoka

Yerba mate je zelo bogata z antioksidanti, vsebuje veliko več antioksidantov kot zeleni čaj. (Opomba: yerba mate vsebuje različne vrste antioksidantov, kot zeleni čaj počne, glavni antioksidant v Yerba mate čaja chlorogenic kisline, medtem ko je primarni antioksidanti v zelenem čaju so epigalokatehin galat spojine ali katehini). Antioksidanti igrajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravega imunskega sistema in tako lahko prepreči razvoj različnih oblik raka.

9. Yerba Mate izboljšuje koncentracijo in mentalno budnost

Zmes vitaminov, mineralov in aminokislin v kombinaciji s kofeina, da yerba mate vsebuje, izboljša koncentracijo in mentalno budnost. Pivci yerba mate čaja so poročali, da so sposobni za koncentrat za veliko dlje, in da imajo veliko ostrejše in jasnejše misli po pitju čaja.

10. Treba je pakiran z vitamini in minerali

Yerba mate je idealna za jutranji napitek, da se boste začeli, in to je še ena zdrava alternativa za kavo. To bo še vedno enak pick-me-up učinek, ki ga ima kava, ampak vsebuje tudi vitamin C, tiamin (B1), karoten in riboflavin (B2) preveč.

Pri nakupu Yerba mate čaj, je bolje kupiti ekološko različico.

Varnostni ukrepi:

Vas prosimo, da jih delite v komentar oddelku spodaj.

load...