Kaj je zdravilo Stevia, katere so zdravstvene koristi stevije in možni neželeni učinki? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj je zdravilo Stevia, katere so zdravstvene koristi stevije in možni neželeni učinki?

Kaj je zdravilo Stevia, katere so zdravstvene koristi stevije in možni neželeni učinki?

Redko pa izdelek, ki pride na trg povzročil toliko polemik, saj ima stevia. Stevia je bilo priznano kot varno uživanje aditiva za živila s strani ameriške Zvezne uprave za hrano in zdravila (FDA), vendar še vedno obstajajo pomisleki glede možnih kratkoročnih in dolgoročnih zdravstvenih težav z izdelkom. Kljub tem pomislekom, veliki proizvajalci blagovne znamke so zdaj začeli uporabljati Stevia kot "naravni" sladilo v izdelkih, tako da tukaj je nekaj dejstev o stevia, da se boste lažje odločili, če želite imeti stevia v vaši prehrani:

Kaj je stevia?

Stevia je rastlina kot rastlina, ki je nadomestek sladkorja, ki spada v sončničnem družino, ki je bila uporabljena za stoletja, tako v Paragvaju in Braziliji, kot sladilo. Prvič je bil na trgu v ZDA, kot prehrambeni dodatek in je šele pred kratkim, ko veliko polemik, je bil odobren kot živilo.

Kaj se stevia uporablja?

Stevia se uporabljajo v živilih kot ne-kalorično sladilo namesto sladkorja v hrani in pijači. To se že uporablja kot sladilo v številnih drugih državah po vsem svetu in se trži kot naravna alternativa kemičnim sladil, ki temeljijo.

load...

Kakšne so zdravstvene koristi stevia?

Poleg njegovih očitnih prednosti, kot alternativa za sladkor, je dejansko tri sto krat bolj učinkovit kot sladilo, kot sladkor, ima pa tudi nekatere druge domnevnim koristi za zdravje. To je bil uporabljen kot zdravilo za diabetike in je mislil, da se zmanjša krvni tlak. To je lahko tudi spodbujajo zdravo srčnih mišic.

Ali je stevia varen?

Moramo poudariti, da je bila stevia šteje za varno ameriške Zvezne uprave za hrano in zdravila (FDA), vendar pa so še vedno skrbi za zdravje o izdelku v nekaterih četrtletjih. Nekatere študije so pokazale, da ljudje pojavijo neželeni učinki pri uporabi stevije in da je eden izmed kemikalij, ki se nahajajo v stevia, steviol, lahko celo vzrok za raka. Zaradi ravnotežja, čeprav, tam so bili tudi pomisleki o stranskih učinkih drugih umetnih sladil, kot dobro.

Kakšni so poročali stevia stranski učinki?

Nekateri potrošniki stevia so poročali doživlja blage stranske učinke po zaužitju stevijo in ti so vključeni občutke slabost, blage vrtoglavica, bolečine v mišicah in otopelosti. To so potrošnik prijavljene in niso bili vzeti iz nadzorovane medicinskih poskusov.

load...

Kaj je končno razsodbo o stevia?

No, če sem iskren, še vedno zdi, da je iz na stevia žirija. FDA ni odobrila uporabe stevia listov ali preprostih izvlečki rastlin; to je le odobrila uporabo določenih spojin, ki se lahko izvlečejo iz obrata, kliče te kemikalije "splošno priznane kot varne". Po drugi strani pa je veliko potencialnih zdravstvenih bojazni pred stevia izvirajo samo iz poskusov, ki so bile opravljene na živalih, in ko so bile te živali, krmljenih zelo velike količine stevia.

V tem trenutku se zdi, da je, tako kot veliko hrane, preveč stevia morda ne bo dobro za vas in, seveda, bi morala vsa živila, ki znižuje krvni tlak, je treba obravnavati previdno, še posebej, če jemljete vse vrste zdravil. S toliko nasprotujočih si dokazov in glede na relativno novost v stevia, ki temeljijo proizvodov na trgu, boste morda želeli, da ga nekaj časa, preden začnete uporabljati stevia izdelkov v veliki meri.

Ali vam je všeč dodal stevia v čaj ali kavo? Vas prosimo, da delite svoje misli in mnenja v komentar oddelku spodaj.

load...