Kaj so goji jagode in kakšne so goji berry ugodnosti za zdravje? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj so goji jagode in kakšne so goji berry ugodnosti za zdravje?

Kaj so goji jagode in kakšne so goji berry ugodnosti za zdravje?

Uporablja se v kitajski medicini že stoletja, goji jagode so suho sadje, ki izgleda kot rdeče rozine. So se gojijo na Kitajskem in v sosednjih regijah in so bili govorilo, kot eden izmed najbolj hranil bogatih živil na svetu. Polna vitaminov, mineralov, beljakovin in antioksidantov, ki imajo blago pikanten, sladkega okusa in jih lahko uporabite na natanko enak način, kot bi uporabili katerokoli drugo suho sadje. Bilo je veliko različnih zahtevkov glede zdravstvene koristi goji jagod in tukaj so osem razlogov, zakaj naj bi bile tvorijo del vaše prehrane:

1. Zagotavljajo zaščito pred rakom

Eden od najbolj pomembnih koristi za zdravje goji jagod je, da imajo te jagode možnost, da pomaga pri zaščiti pred rakom. Jagode so bogate z antioksidanti, ki odstranjujejo proste radikale iz krvi, ki so lahko vzrok za raka. Jagode prav tako spodbujajo nastajanje rakavih boj encimov v telesu.

2. Dajo vaš imunski sistem vzpodbudo

Še eden od koristi za zdravje goji jagodami je, da lahko jedo jagode aktivno pomagajo izboljšati vaš imunski sistem. Vsebujejo phytonutrient imenovano physaline, za katerega je znano, da je imunskega sistema in rak borec, ter askorbinsko kislino in solavetivone, ki so vsi v telesu, potrebnih, da lahko učinkovito borijo proti bolezni in infekcije.

load...

3. Pomagajo ohraniti zdrav vid

Goji jagode so dober vir vitamina A (beta karoten), skupine B, E, C in zeaksantin. Te spojine, še posebej, zeaksantin, je znano, da pomagajo ohraniti zdrav vid in zmanjša tveganje za razvoj starostne makularne degeneracije.

4. Nespečnost zdravilo

Uživanje jagode redno lahko zmanjša količino hidrokortizona, hormona, ki vaše telo sprosti, ko ste pod stresom. Zmanjšanje hidrokortizona bo pomagalo, da vas pomiri in vam omogočajo, da bi dobili dober spanec je.

load...

5. Dobro za krepitev mišic

Goji jagode vsebujejo 18 močnih aminokisline (6-kratno količino najdemo v cvetni prah aminokislin), minerale in vitamine. Redno uživanje teh jagod lahko pomaga krepiti kosti in mišice ter zagotoviti svoje telo z beljakovinami.

6. So dobri za vaše srce

Zdravstvene koristi Goji berry vsebuje tudi zdravo srce. Vlakno in bogato vsebnost antioksidantov najdemo v goji jagode pomaga zmanjšati slab holesterol in ohranja raven dobrega holesterola v krvi in ​​tako spodbuja zdravo cirkulacijo, zdravo srce in zmanjšuje tveganje za srčni napad.

7. Ščiti jetra

Nekatere študije so pokazale, da lahko goji jagode ščitijo jetra iz akumulacije in kopičenje maščobe, kar je vzrok za bolezni maščobnih jeter. Jagode vsebujejo tudi spojino imenovano physalin, ki je bilo dokazano, da je koristno pri zdravljenju hepatitisa B, ščiti jetra pred boleznijo in jo ohranja zdravo.

8. Gorgeous kože

Zahvaljujoč visoko vsebnostjo antioksidant, lahko jedo goji jagode izboljša videz kože. Jagode so bogate z vitamini A in E, ki pomagajo spodbujati lepo, zdravo, žareča in mehko kožo.

9. Boljši spomin

Izboljšana spomin je še ena od koristi za zdravje goji jagodami. Betain najdemo v goji jagode, ni dobro le za rast mišic, ampak tudi ščiti DNK, razstruplja jetra, pomirja živčni sistem dol in spodbuja boljši spomin. Torej, če vam primanjkuje koncentracijo in osredotočenost, prigrizek na!

10. Spodbuja dolgoživosti

Kitajci so dolgo verjeli, da lahko goji jagode pomaga spodbujati dolgoživost. So pokanja z dobroto in imajo tudi protivnetno, kot tudi anti-glivične in antibakterijske lastnosti, in so priznani v tradicionalni kitajski medicini za povečanje moči, dobro počutje in dolgo življenjsko dobo. Obstaja legenda, ki Li Ching-Yuen, kitajski zeliščar, ki je živel zelo dolgo življenjsko dobo in naj bi umrl, da je stara več kot 256 let, porabi Goji jagode redno, potem dobili nasvet taoistični puščavnik katerim se je srečal v gore in ki je trdil, da je stara 500 let. Skupaj z goji jagodami, Li Ching-Yuen porabi tudi divje ginseng, je shou wu, Lingzhi, Gotu Kola in drugih kitajskih zelišč; on naj bi živela dieto riža, vina in teh zelišč. No, kdo ve, ali je to res ali ne ?!

Quick Opomba: Če jemljete kakšna zdravila ali če imate sladkorno bolezen, težave z ledvicami ali cvetni prah alergije, boste morda želeli, da ostanejo proč od goji jagod ali se posvetujte s svojim zdravnikom o možnih interakcij in goji jagode stranskih učinkov.

Ali vam je všeč vključiti Goji jagode v vaši prehrani? Kakšne so druge koristi za zdravje goji jagodami? Vas prosimo, da delite svoje zdrave prehranjevalne nasvete in misli v komentar oddelku spodaj.

Ostanite srečni in zdravi!

load...