Kaj so pšenične jagode in kakšne so njihove koristi za zdravje? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kaj so pšenične jagode in kakšne so njihove koristi za zdravje?

Kaj so pšenične jagode in kakšne so njihove koristi za zdravje?

Pšenica jagode so te vrste hrane, ki prihaja v modo in nato vsakih zdaj, in za nekaj časa ugotovi častno mesto na menijih in blog delovnih mest. Sladokusci jih priporočajo, restavracije, medtem ko jih potisnite. Potem, kar se zgodi, je, da bodisi uspe držijo približno za dolgo časa, ali pa tiho slink nazaj v pozabo, čaka do naslednje generacije jih ponovno odkrije. Oni so malo faddish tako, kljub številnim koristi za zdravje.

Toda prihajajo iz družine pšenice, in vseh zrn ki so na voljo v ZDA, se nobeden porabi toliko, kot pšenica. Pšenica jagode, so nepredelani pšenica jedrca, ki jo jemo v najbolj naravnem stanju; so tisto, kar se uporablja za izdelavo vseh pšenice izdelke. Podobno kot za ječmen, so hranljiva, hrustljava, in ponuditi čim več koristi za zdravje, kot celih zrn.

Obstajajo številne različne vrste pšenice jagodičja, in vsi se razlikujejo po barvi, velikosti in teksture. Jih imenujemo po njihovi rastni sezoni, kot tudi njihove barve in celo njihove vsebnosti glutena. Gojijo v spomladi ali pozimi, nekateri so mehki, nekateri težko, nekateri so rdeče, in nekateri so bele. Tiste, ki jih boste našli v trgovinah z zdravo hrano so pakirani z beljakovinami, in ponavadi res Chewy. V bistvu, to so najboljši tisti!

load...

Pšenica Jagode vsebujejo veliko hranil

Tako kot je bogata z beljakovinami, pšenica jagode so bogat v številnih hranilnih snovi in ​​vitaminov tudi:

  • Iron
  • Kalcij
  • Vitamin E
  • Folat
  • Vitamini B
  • Kalijev

Vsebnost beljakovin je odvisna od vrste pšenice jagodičja jeste, ampak vsi so veliko ogljikovih hidratov in finim vlaknin, medtem ko je njihova vitaminov in mineralnih snovi na splošno visoka. Četrt skodelice porcija rdečih pšenica jagode vsebuje približno 6,5 g beljakovin, 163 kalorij, en sam gram maščobe, 6 gramov vlaknin in 35 gramov ogljikovih hidratov. Pšenica jagode vsebuje tudi mangan, baker in fosfor. V kombinaciji, vsi ti hranila pomagajo krepiti svoje kosti, mišice, živčni sistem, kognitivnega in imunskega sistema.

Pšenica Jagode so bogate z mikrohranili

Pšenica jagode vsebujejo veliko mikrohranil, ki imajo pomembne koristi za zdravje. B vitamini, ki jih pšenice jagod pomaga ohraniti vaš živčni sistem, hkrati pa ohranja zdravo presnovo. Magnezij in fosfor vsebine, medtem, pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka, kot tudi ohraniti močne kosti. Fosfor prav tako igra pomembno vlogo, ko gre za tvorbo DNK in RNK, in pomaga telesu, da prevoz energije, medtem ko je bilo ugotovljeno, magnezij, da igrajo vlogo pri preprečevanju sladkorne bolezni tipa 2.

load...

Baker pomaga, da tvori vezivno tkivo, in ima pomembno vlogo pri zdravem delovanju vaših živčni, bolezni srca in imunskim sistemom. Mangan je še ena pomembna mikrohranil, ki krepi kosti, medtem ko so ogljikovi hidrati in beljakovine podpirajo vaš imunski sistem.

Ogljikovi hidrati vsebine

Morda ste opazili, da je četrtina skodelice prestajanje pšenice jagod vsebuje več kot 150 kalorij, vendar pa je treba povedati, da je večina teh kalorij izvira iz ogljikovih hidratov. Ogljikovi hidrati so dobili slab rap v nekaterih krogih, vendar so ogljikovi hidrati v pšenice jagode so dobre vrste ogljikovih hidratov. Juhu! V bistvu, oni so popolnoma nerafinirana in vsebuje veliko vlaknin, kar pomeni, da lahko zmanjša tveganje za težave sladkorja v krvi, medtem ko pomoč zdravega prebavnega delovanje.

Nadaljnje zdravstvene koristi

Tako kot ječmen in večini drugih celih zrn, pšenica jagode so odličen vir vlaknin.

Fiber igra pomembno vlogo v vašem prebavnem zdravje. Prav tako pomaga pri uravnavanju holesterola v krvi, kot tudi raven krvnega sladkorja. Poleg tega lahko vlaknine pomagajo nadzorovati svojo težo, in spodbuja pogosto gibanje črevesja. Iz tega razloga, pridobivanje čim več prehranskih vlaknin, kot si lahko, je vsak dan pomemben za zdravo vas, in pšenica jagode je eden izmed najlažjih, najbolj priročno in najcenejših virov vlaknin na voljo!

Kot Harvard School of Public Health opozarja, lahko jedo pšenica jagode zniža tudi tveganje za razvoj določenih vrst raka.

Kako prišteti pšenice Jagode v svojo prehrano

Če rastnimi svoje pšenice jagode, boste lahko, da jih slajše, izboljševanje okusa. Lahko jih tudi poči in dodamo k solati, ali pa jih lahko kuhamo kot bi zrna in jih dodajte v jed. Končno, lahko tudi zmelje pšenice jagode v moko in jih uporabiti pri izdelavi kruha.

To je zdrava pamet, ampak trde pšenice jagode bo trajalo dlje kuhati od mehkih sort, in včasih morda celo treba pustiti, da se namaka v vodi čez noč. Če jih želite dodati v solati, je zelo priporočljivo, da si jim omogoči, da čez noč stati v hladilniku s preostalim vaše solato. Na ta način so pšenica jagode so sposobni absorbirati okus od drugih živil.

Lahko jih tudi zmešamo z rižem, da bi pilaff, ali pa jih lahko smetišče v juhe in enolončnice, ali pa lahko celo dobili svoj prost dan na najboljši možni začetek, tako da jih jedo kot del zdravega žit za zajtrk, ki je polnjene s hranili. Če želite kosmiče, morate najprej kuhati pšenice jagode, preden Drapiranje z mlekom brez maščobe.

Ne pozabite pa, da četrtina skodelica pšenice jagod vsebuje več kot 150 kalorij; če gledate svojo težo, boste morali paziti, koliko jeste teh otrok. Dobra stvar je, da je, kot so kuhanje, pšenica jagode razširiti, zagotavlja, da četrt skodelice dejansko spremeni v pol skodelice - več kot dovolj!

Poleg tega je četrtina skodelico pšenice jagod je bogata z 5 gramov vlaknin, kar pomeni, da se boste počutili v celoti, ne da bi dosegli več.

Nekaj ​​receptov za vas, za raziskave, vključujejo:

  • Zimske jagode solata s krvnimi pomaranče, rdeče čebule vinaigrette in fete
  • Zimski pšenica jagode solata s figami in rdečo čebulo
  • Pšenica jagode in črni fižol pekočo
  • Pšenica jagode solata z orehi, zelena in datumi

Najboljša stvar pri vseh teh jedi je, da smo vsi zelo enostavno narediti, z večino od njih ob manj kot 10 minut. Oh, in vsi so obremenjeni s hranilnimi snovmi. Zmaga!

load...