Kako alkohol vpliva na vaše telo? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kako alkohol vpliva na vaše telo?

Kako alkohol vpliva na vaše telo?

Večina nas piti nekaj kozarcev alkohola na teden, ne da bi mu daje drugo misel. Včasih smo potrebovali po dolgem in napornem dnevu v službi. Drugi časi, pustimo naše lase dol in pijejo več kot nekaj ob koncu tedna. Redko se bomo kdaj prenehali razmišljati, kako je v resnici vpliva na naše telo.

Seveda, vsi vemo, o bala mačka. Mnogi od nas živi v strahu pred tem, in vem, da bi se lahko samo ena pijača je razlika med rahlim mačka zjutraj in polno na eksistencialne,-Angst nastavljivi mačka. Na ta način bomo točno vedeli, kako alkohol vpliva na naše telo. Vemo tudi, da lahko alkohol nas omotični, ker nam lulat več, in da nas utrujen naslednji dan. Kar zadeva veliko od nas, to je približno to.

Toda alkohol vpliva na vsak del vašega telesa, iz trebuha na glavo. Oglejmo si, kaj se v resnici dogaja, ko pijete "nektar bogov."

Centralnega živčnega sistema

Najbolj opazen učinek ima alkohol na naše telo je način, kako to vpliva na naš centralni živčni sistem. To je lahko težko za nas, da tako govori, da smo blatenje naše govor, in da lahko vplivajo na naše stanje, tako da je hoja postane popolna katastrofa.

load...

Če pijete preveč, postane vaše poslabšanje spomina, tako da pride do izgube vida. Škoda, da vaš centralni živčni sistem lahko celo povzroči bolečine in odrevenelost, pa tudi čudne občutke v vaših rokah in nogah.

Prebavni sistem

Alkohol ni prijatelj vašem prebavnem sistemu; v resnici, je zelo sovražnik. Vaš prebavni sistem se začne pri ustih in konča pri vašem debelem črevesu, in alkohol lahko poškoduje vsak del nje.

Začne se z vašim žlez slinavk, dlesni in zobe. Preveč alkohola lahko povzroči zobno gnilobo, bolezni dlesni in aft na jezik. Težka pitje seja lahko povzroči tudi refluks kisline in zgaga, medtem želodčne razjede so tudi pogosti.

load...

Alkohol lahko otežijo za vaš prebavni trakt, da absorbira pomembne hranilne snovi. Bakterije lahko dobili izpod nadzora, kar lahko zakup, da s krvnim strdkom in drisko.

Možganske poškodbe

Dolgoročna škoda, da je alkohol lahko storite, da vaši možgani lahko precej strašljivo; medtem ko je v kratkoročnem alkohola je dobro znano, da povzroči izgubo spomina, anksioznost in padejo v nezavest, v daljšem obdobju pa lahko privede do trajnih poškodb možganov, kot tudi odvisnost od težav z alkoholom in duševnega zdravja.

Mlajši ljudje so še posebej dovzetni za poškodbe, ker je njihova možgani še ni v celoti razvit.

Obtočila

To lahko traja le en dvoboj s prekomernim pitjem za alkohol, da ima neizmerno posledice na vašem srcu. Zapleti lahko vključuje neredno bitje srca, kapi, odpovedi srca, ali celo srčni napad.

Ljudje, ki imajo sladkorno bolezen so najbolj v nevarnosti, nizke ravni sladkorja v krvi, medtem ko lahko preveč alkohola povzroči tudi zastrupitve srčne mišice celic.

Imunski sistem

Ko je bil vaš imunski sistem ogrožen zaradi alkohola, je težje čas boj viruse in bakterije, pa tudi vse vrste bolezni, ki jih lahko zamislite. Lahko bi bil bolj dovzeten za lovljenje prehlada, medtem ko čaka na majhne rane celjenje lahko traja večno.

Še več, prekomerno pitje pušča prav tako dovzetni za potencialno usodne bolezni, kot so tuberkuloza in pljučnica. Kronična zloraba alkohola povečuje tudi verjetnost, da boste dobili kakšno obliko raka.

Pljuča

Okužbe pljuč lahko posledica preveč pijače. Če ste kronično pijem, propadel pljuča je možnost, medtem ko se lahko bruhanje po pitju resna, če bo bruhanje zanič v pljuča.

Jetra

Vaša jetra je odgovoren za veliko stvari, in ko se je trajno poškodovan edini izhod je presaditev.

Veliko ljudi, ki so bili močno pitje že vrsto let, bo imela zamaščena jetra. Medtem ko je to samo po sebi ne bo povzročil resne težave za zdravje, se lahko razvije v stanje, imenovano cirozo, ki je v bistvu jetra brazgotinasto več mogoče popraviti. Na tej točki, odpoved jeter in smrt je neizogibna brez presaditev.

Jetra so eden izmed redkih organov, ki lahko regenerira po poškodbi; dokler ne dosežejo cirozo, lahko jetra sama zdraviti zagotavljanju ste se vzdržijo alkohola.

Skin

Alkohol ima lahko škodljive učinke na koži, ki bodo opazne vidne za vas in druge ljudi. To lahko povzroči prezgodnje gube, porušitve krvnih žil in kapilar na površini kože, lahko pa tudi, da boste videti rdeče, madeži in na splošno obrabljena.

Rak

Čezmerno pitje alkohola lahko spravil na povečano tveganje za razvoj številnih vrst raka, vključno z rakom ust, rak grla, rak jeter, rak požiralnika in raka dojke.

Trebušna slinavka

Ko pijemo preveč alkohola, naši pancreases je težnja za proizvodnjo strupenih snovi. Tu in tam, te strupene snovi, ki niso opazne. Ampak na koncu, lahko privede do vnetja trebušne slinavke.

Pankreatitis je nevarno in boleče stanje, ki povzroča otekanje krvnih žil. To ustavi pravilno prebavo in lahko povzroči bruhanje in povišana telesna temperatura.

Mehur

Ste brez dvoma pil alkohol in je moral lulat veliko kasneje. Morda se sprašujete, "vendar nisem pil, da je veliko. Zakaj sem lulajo toliko ?! "

Seveda, smo samo skrtačite. Konec koncev, to je alkohol, ki se nam povzroča lulat več. To ni nič takega.

Znanost za to je res zanimivo, čeprav. Alkohol je diuretik, kar pomeni, da deluje na ledvicah in povzroči, da lulat več, kot ste jih dejansko pil. Za vsak 1 gram alkohola pijete, izločanje vaš urin pravzaprav gre do 10 ml.

Krvni pritisk

Vedno več ljudi ima višji krvni tlak kot kdaj koli prej, in najbolj prispeva k je redno pitje. Moški, ki pijejo več kot osem enot na dan, so neverjetno štirikrat bolj ogroženi za razvoj visokega krvnega tlaka. Ženske potrebujejo le piti šest enot na dan podvoji tveganje.

load...