Kako prenehati čustveno prehranjevanje? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kako prenehati čustveno prehranjevanje?

Kako prenehati čustveno prehranjevanje?

Čustveno prehranjevanje lahko opišemo kot zelo skupni obrambni mehanizem kratkoročna razbremenitev, katerega cilj je pomirja stres, tesnoba, dolgočasja in drugih negativnih čustev skozi prekomerno uživanje kalorij zapakirane sladke in mastne "udobja" hrane. To ni normalen odziv na fizično lakoto; namesto nenadna reakcija, ki sproži začarani krog hrepenenja, prenajedanje, instant zadovoljstvo, krivda, zadrege, negotovosti, in po možnosti motenj hranjenja, kot so bulimija in anoreksija. Postopoma ste izgubili nadzor nad svojimi občutki, vaše navade in telesne mase. Potem je čas za ukrepanje proti vaši najhujši sovražnik!

Zavedati razlike med čustveno in fizično lakoto

Čustvena lakota, ki jo nekakšni stiski povzroča, je impulz, ki narekuje, da se dobesedno pogoltnejo do onemoglosti hrano možgani prevaja kot zanimiv z vidika teksture, vonja in okusa, ki nudijo užitek ali udobje, da hitro izprazni in se spremeni v obžalovanjem. Nasprotno, telesna lakota prihaja počasi in zavestno kot zgolj prehranske, telesne potrebe.

Prepoznati vzroke

Drug velik namig o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje je prepoznati vzrok. Organsko, lahko čustveno lakoto mogoče pojasniti z visoko stopnjo stresa hormona kortizola je, ki poziva, da se prepustite v sladke, slane in mastne hrane takoj ki povečujejo energijo in razpoloženje. Občutek močnejši za trenutek morda lažno prikriti jeza, strah, žalost ali strah v zvezi s finančnimi nadlog, stres na delovnem mestu, odnos konfliktov ali utrujenosti. Identificirati probleme in zgraditi prilagojeno metodo za soočanje z njimi. To je miselni proces. Nekatera vprašanja so velika in edinstvena, medtem ko so drugi s ponavljanjem napak povzroča. Samozavedanje vam bo pomagal veliko pri odkrivanju vrzeli v vašem življenju. Včasih prenajedanje je nostalgičen prižgali zeleno luč za srečnejših časih mizo z obilico hrane in se nasmehne. Drugi časi, si živčno jesti med socialno nerodnih situacijah ali v krogih, ki spodbujajo ta "zloraba". Morda se celo udarila dolgočasja, in je treba najti prepričljivo nalogo. V vseh primerih, ostanejo povezani s trenutnimi osebne potrebe.

load...

Ohraniti hrane in-razpoloženje dnevnik

Spremljajte vašega problematičnega vedenja zelo podrobno odkriti svoj vzorec in sprožilce, to je velik namig o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje, saj lahko pomaga prepoznati svoje šibke trenutke, zlo hrane, razloge, občutke in situacije, ki sodelujejo. Narišite čustveno tabelo za vsako od vaših dnevnih Binges. To je prvi korak, preden se dejansko nadomeščanje tistih, ki imajo zdrave reakcije.

Poišči varnejše alternative pretirano hrane

Hamburgerji, krofi in pecivo niso edini način za "srečo". Prav tako lahko pogovorite s prijateljem, igrajo s svojim psom, skozi modno revijo, gledal komedijo, ali se zen kopel! Ples, glasba, in kakršno koli gibanje lahko lajšanje tesnobe. Toplo odejo, sladko in sproščujoče parfum, ali pa samo lepa nastavitev lahko na koncu vam način, več udobja kot slabe hrane.

Vzemite majhen odmor za obdelavo vaše hrepenenje

Morate zamude dejansko jedo toliko, kot je mogoče. Pridobiti nekaj časa - celo 5 minut - za premislek svojo željo, ponovno ocenila razmere in racionalizacijo vaše potrebe. Premor malo in premisli nad vašimi možnih alternativ. Morda boste na koncu z zdravo sklepom ta čas, ali pa vsaj z nekaj "za razmislek", dokler vaš naslednji hrepenenja. Da bi še dodatno podaljša to majhen obdobje introspekcije, da vaš hladilnik greh-brezplačno in odložiti vaš naslednji obisk v supermarket. Ostani proč od skušnjave; jih ne prinese domov!

load...

Kako ustaviti čustveno prehranjevanje? Ne utišati svoja čustva!

Sprejem tudi najbolj moteče tiste kot del vašega notranjega sveta, boste morda na koncu jih hranijo v pregled. Boj svoje najhujše strahove in frustracije z vašim najsvetlejših strani. Moraš biti zaveda vseh stvari, ki vas poudarjajo ven. Ne bypass zamere; samo analizirajo jih. Zakaj si žalosten zasveti pot za to, kar si ti srečen!

Sprejeti zdravih navad

Naredite trajno zavezanost rutino, ki vzpostavljajo ravnovesje med umom in telesom. Telesna dejavnost, joga, meditacija, sprostitev in pravilne tehnike dihanja zagotoviti stres kontrolo in boljšo presnovo. Postopoma lahko ozdravi tudi vse spalne motnje, ki so tesno povezani s telesne mase. Pomanjkanje spanja vpliva na raven dveh ključnih hormonov v telesu: ghrelin ki spodbuja apetit in leptin, ki signalizira možganom, ko ste polni. Toda onstran dobrega in ustreznega spanja, morate tudi redno spal in možnosti za razširjanje med vašega zaseden urnik. Hrana pametno, samo poskus z nižjo kalorično okusne alternative. Končno, vlagati v dragocene prijateljstva, ki odstranijo svoje duhove.

Ne prikrajšati sebe

Naslednji dober nasvet o tem, kako ustaviti čustveno prehranjevanje je izogniti se odvzame. Čustveno prehranjevanje je včasih sprožijo ostre, monolitnih režimom prehrane, ki ustvarjajo pomanjkanje užitka in občutkov prikrajšanosti, ki bo kmalu ozdravil s prenajedanje. Izogibajte se pretiravanja, ko ste na dieti in vodi različne v meniju.

Ne kaznovati sebe

Vsakič, ko podlegel čustveno lakoto, pomislite na to kot priložnost, da se učijo iz svojih napak in gremo naprej. Naj pozitivno stališče in se osredotočiti na znake izboljšanja. Self-sočutje in potrpežljivost sta ključ do uspeha. Ne pozabite nagraditi svoje dobre prizadevanja z majhnim neužitno darilo ali zdravljenje.

Resort za strokovno pomoč

Ko nič res deluje sam po sebi, terapevti so vedno tam, da svetovalec vas. In zakaj ne pridružite skupini za podporo preveč? 

Kako ustaviti čustveno prehranjevanje? Kateri so vaši najboljši nasveti?

load...