Kako se prepričajte, da dobite pet dni na dan? 10 nasvetov | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kako se prepričajte, da dobite pet dni na dan? 10 nasvetov

Kako se prepričajte, da dobite pet dni na dan? 10 nasvetov

Verjetno ste že znan že nekaj časa, da si je treba pridobivanje vaš pet na dan vsak dan dela. To pomeni, da jedo pet vrst sadja ali zelenjave, ki prispevajo k dobro uravnoteženo prehrano, ki je polna tako makrohranil in mikrohranil.

Pet na dan je vodilo podprto z raziskavami, ki kaže, da če jemo vsaj pet vrst sadja zelenjave na dan, bomo postali bolj zdravi in ​​bistveno zmanjšanje naše možnosti za razvoj celo vrsto fizikalnih problemov, vključno s hudimi boleznimi.

Ampak ste verjetno tudi ugotovili, da na dan, je dejansko dobili svojo pet ni ravno enostavno. Obstaja samo toliko ur na dan, in ga lahko dobite malo težko cramming v pravo količino sadja in zelenjave. Morda samo ne vem, kaj kuhati s svojimi sestavinami, ali pa si ugotovil, da si ne more privoščiti toliko dobroto. Kakorkoli, ste v stiski malo smernic. Tukaj je 10 nasvetov, kako poskrbite, da boste dobili vaš pet na dan.

load...

Nakup Loose sadje 

Mnogi od nas so nagnjeni k nakupu vnaprej pakirano sadje, ker je bolj priročno. Res je dovolj, snacking na predhodno narezal na rezine lubenice je pekel od veliko lažje, kot rezanje z veliko sadja sami. Ampak, če ste nakupovanje na proračun, je veliko ceneje kupiti sad vaš svoboden.

Ko kupite sadje svoboden, lahko kupite samo eno ali dve naenkrat. To bo izšlo cenejši tekom enega tedna od nakupa paket sadja, ki nekako omogoča, da jo želite vse pojedel naenkrat. Torej, kaj se zgodi, da boste morali kupiti še eno drago paket naslednji dan.

Bodite ustvarjalni s tem, kako uporabljate zelenjava

Ko sem bil še otrok, je edini način, imam svoje zelenjave je bilo, ko kuhan moja mama ali pa jih paro in jih dodali v posodo mesa, kot so pečena purana.

load...

Sovražil sem zelenjave, še posebej sem sovražil jih kuhana ali paro. Eden od mojih najmanjših najlepši spomini mojega otroštva jedel nedeljsko večerjo, in vonj po kuhanem zelju še vedno me danes shiver.

Stvar je v tem, čeprav je, da obstaja toliko načinov, ki jih lahko uporabite svoje zelenjave. Saj ni treba, da zavre in jim paro ves čas. Lahko jih smetišče v juhe in enolončnice, jih zmešamo v posodi, jih dodajte v sendviče, jih združiti, in tako naprej. Bodite ustvarjalni in najti tisto, kar dela za vas.

Pijte napitke

Eden od glavnih razlogov, zakaj veliko ljudi ne dobijo dovolj sadja in zelenjave, je, da ne marajo jesti celo sadje in zelenjavo. Ideja jedo celo banano ali celo korenček ali kup listnato zelenjavo samo ne pritoži na njih.

In to je, če napitke prišel. Ko sok vaš sadja in zelenjave, ste še vedno dobili vse dobre stvari in si precej dobili večino svojega pet na dan v enem kozarcu. Dodate lahko karkoli želite, da vaše napitke, od ohrovt in špinača za mango in kivija. Napitke so okusno, osvežujoče in zelo koristno.

Jejte sadje za zajtrk

Sadje je verjetno najboljši zajtrk, da bi lahko kdaj. To je v bistvu instant energije na pipo, in zato dobi prečrpa in pripravljeni na dan. Prav tako očisti vaš sistem ven iz dneva in noči prej.

Lahko jesti koščke sadja sami, ali pa bi jih lahko vključite v svoj skledo ovsenih kosmičev. Ali karkoli žit imate, res!

Nakup Zamrznjena

Sveža zelenjava sta očitno zelo dobro za vas. Oni so polnjene s hranili in so izgubili nobene od njihove učinkovitosti.

Toda sveža zelenjava tudi izgubijo zrelosti precej hitro. Preden se zaveš, je, da špinača si kupil pred tremi dnevi že odšel črno sluzasto. Bruto.

Zamrznjena zelenjava zagotoviti, da boste dobili več bang za svoj denar. Ohranijo večino svojih hranilnih snovi, in jih lahko izgubili tako dolgo, kot želite. Oni so tudi cenejši od sveže zelenjave in se lahko shranjujejo stran za vsakič, ko jih potrebujejo.

Jejte Bolj zdravi Snacks

Moj prijatelj je pred kratkim rekel, da mi je, kako se upira, da se prilega v njeno pet na dan. Ona to obžaloval, da mi pa gorging na čokoladico v popoldanskih urah.

Predlagal sem, da je zamenjal čokoladico za zdravo malico, kot je kos sadja.

Veliko ljudi, ki so skeptični glede tega na prvi, ker imajo radi svoje sladkim prigrizke. To je neke vrste udobja hrane. Toda sadje lahko tako okusno malico, kot boste želeli biti. Poiščite sadja imate radi in sotesko na njih, ko ste lačni.

Stop Sklicujoč Na pripravljeni obroki

Mnogi od nas jesti predpakirani "TV večerje«, ker je priročno, še posebej, če ste delali 10 ur. Pravkar si želijo, da bi lahko prišel domov, zamašek, večerjo v mikrovalovni pečici in jesti v 5 minutah. Čeprav sem sam uporablja ta TV večerje v preteklosti.

Toda čeprav so nekateri od njih vsebujejo zelenjavo, ki jih v resnici ne štejejo v vašem pet na dan. Znesek zelenjavo, ki jih vsebujejo, je majhna in oni so prepletena z umetnimi spojinami in kemikalij.

Namesto tega bi morali razmisliti zamenjavo teh vnaprej pakirane obroke za nekatere domače alternative. Iskanje za nekaj veliko receptov na spletu in začeti polnjenje svoje obroke z zelenjavo. Na ta način se boste odločili, koliko zelenjave vaš pečenje bo vsebovala.

Jejte sadje v pločevinkah

Prijatelj mi je pred kratkim potegnil, ko me je zagledala jedo škatlo sadja v pločevinkah. Rekla je, da se ne šteje, da moja pet na dan. Rekel sem ji, da je to storil.

Trajalo je nekaj časa, vendar sem jo prepričal na koncu, in to je 100% res, da v pločevinkah sadja šteje za svojo 5 na dan. Torej zelenjave v pločevinkah.

Res, res poceni, preveč, in lahko zaloge na toliko, kot želite, saj traja starosti.

Make Your Own Sandwich - in to pakiranje z zelenjavo

Ko kupite sendvič, kot slanino, solato in paradižnik, ste verjetno precej zadovoljni sami s seboj, da je nekaj solate in paradižnika tam.

"To je dva izmed mojih pet na dan," bi lahko rekli.

Ni res. Količina zelenjave dobite na pre-made sendvič je malo v najboljšem primeru, in večina od njih so izgubili veliko svojih hranilnih snovi. Spremenimo svoje sendviče od doma pomeni, da lahko stvari, kot človek zelenjave, kot si želite na njih.

Naredite omlete

Omlete so veliko načinov za povečanje količine zaužite zelenjave. Seveda so omlete večinoma sestavljena iz jajc, lahko pa dodate karkoli želite v nadev. Lahko ga zrediti ven z gobami, česen, paradižnik, špinača - kar hočeš!

load...