Kako spati bolje ponoči? 10 večernih hack | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kako spati bolje ponoči? 10 večernih hack

Kako spati bolje ponoči? 10 večernih hack

Če imate težave s spanjem, in ste poskusili vse, kar je ostalo, je mogoče, da je vaša večer ritual, da je vzrok za vaše nespečnosti. Kaj počnemo v urah, ki vodijo do spanjem lahko vpliva na kakovost če spanja, ki jih boste dobili, ko greš v posteljo. Če ste napeti, zaskrbljeni, in imate veliko na pamet, misli, ki se izvajajo po glavi se boste držali pokonci in, če tega še niste dovolj sproščeni pred spanjem, da se bo tudi stop si viseče off spat. Če ustvarite večerni ritual za sebe, da vas pripravlja za spanje, boste bolj sproščeni, če tvoja glava pade na blazine. Če ste eden od več milijonov ljudi, ki ne trpijo zaradi nespečnosti, preberite deset žaga za večer, ki vam bo pomagal zaspati hitreje in imajo dober spanec je.

1. Izogibajte se jedo velik obrok preblizu spanjem

Če jeste velik obrok preblizu vaš spanjem, bo hrana sit težko v želodcu in vaše telo bo imel težave s presnovo hrane, ko ste v ležečem položaju. Da bi se izognili dobili prebavne motnje ponoči, bi morali prizadevati, da bi jedli vaš glavni obrok vsaj tri ure pred odhodom v posteljo.

2. Dim luči zvečer

To je še en preprost, a koristen nasvet o tem, kako bi bolje spali ponoči. Ko se začne, da bi dobili temno, vaše telo proizvaja melatonin, ki je hormon, ki omogoča spanje. Če imate svetle luči vklopite v vašem domu, da hormon ne bo spoznal, da ne bo pripravljen za spanje, ko greš v posteljo. Dim luči zvečer, nato pa se bo vaše telo ve, da je že skoraj čas, da gredo spat

load...

3. Izklopite in tabličnih računalnikih

Še en preprost nasvet o tem, kako bolje spali ponoči je, da izklopite računalnike in tablet. V osvetljenimi zasloni, ki se uporabljajo v večini računalnikov in tabličnih oddajajo dovolj svetlobe, da prekine tvorbo melatonina. Zasloni na napravah, kot so Kindles niso tako velik problem, ampak standardni računalniški zaslon bo spodbudil možgane in da si buden. Izogibajte se uporabi vse računalnike za vsaj pol ure, preden greš v posteljo in boste ugotovili, da ste spali veliko bolje.

4. Ne zaužiti nobene kofeina

Stimulant učinek kofeina traja veliko dlje, kot se zavedaš. Morda si mislite, da je skodelica kave 6pm vas ne bi šla buden, ampak, da kofein bo še vedno v sistemu, ki spodbuja možgane na 1 am zjutraj. Najboljša stvar je, da ne pij kofein sploh po okoli 14:00, nato pa boste zapustili dovolj časa za kofeina, da bi dobili iz vašega sistema.

5. Napišite seznam vseh vaših težav

To je lahko zelo koristno, če so zaskrbljujoče misli, kaj je vodenje si buden ponoči, zapisati seznam vaših vprašanj in skrbi. Izdelava seznam vam bo pomagal priti vaše misli organizirani in akcijski načrt določena v tvoji glavi. Ko greste v posteljo, ne boste mogli spati bolj trdno vedela, da imaš vse pod kontrolo.

load...

6. Nižje temperature

Še en preprost nasvet o tem, kako bolje spali ponoči je nekoliko nižje temperature. Eden izmed sprožilcev, ki pove svoje telo, da je čas za spanje, je znižanje telesne temperature. Znižaj nastavitev termostata na vaše ogrevanje, ali odpreti okno, tako v vaši spalnici in v dnevni prostor vašega doma. Ko se začnete počutiti hladilnik v večernih urah, bo vaše telo začelo se pripravi na spanje.

7. Poskusite malo svetlobe raztezanje

Celoten pihano vaja tik pred spanjem ni dobra ideja, saj da se bo povečalo vaš srčni utrip in vas zbudi, ampak malo svetlobe raztezanje vam bo pomagal, da se sprostite vaše mišice in zaspanost. Poskusite nekaj stretching vaje, tik preden prideš v posteljo in se bo vaše telo bolj sproščeni.

8. Take vročo kopel

Ob vročo kopel v večernih urah, je dobro znan način, da se sprostite telo in vas pripravi na spanje. Ima vročo kopel približno eno uro, preden je čas, da gredo v posteljo, nato pa, kot je vaše telo počasi ohladi še enkrat, bo javnost melatonina v vaš sistem in vam pripravili za spanje. Za to, da je dejansko učinkovita, morate porabiti približno pol ure v kopeli, tako da vaše jedro telesna temperatura naraste.

9. Preberite knjigo

Tako kot ko si bil otrok, se lahko zgodba spanjem pomaga zaspati, ko si odrasel, kot tudi. Potopi sebe v izmišljeni knjigi vam bo pomagal, da pozabi na skrbi resničnem svetu, in to vas bo pomiril. Samo bi bilo dvajset minut branja vas pripravili lepo za spanje.

10. Izogibajte se pitju alkohola v večernih urah

Medtem ko bo alkohol boste počutili dozy na prvi, je bilo dokazano, da zmanjšuje kakovost spanja. Če pijete alkohol, v večernih urah pa je verjetno, da boste spali le rahlo, ali pa, da se boste zbudili spet v noč.

Kako bolje spali ponoči? Kateri so vaši najboljši nasveti?

load...