Kakšne so zdravstvene koristi sirka? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Kakšne so zdravstvene koristi sirka?

Kakšne so zdravstvene koristi sirka?

Sirek se nanaša na vrsto trave, ki jih boste našli v tropskih in subtropskih po vsem svetu. Na voljo so v resnici več kot 30 različnih vrst - čeprav je le eden od tistih, ki so primerni za prehrano ljudi. Preostale vrste so rezervirani za živali.

Posebne vrste sirka, ki jih porabijo je znanstveno znano kot Sorghum BICOLOUR. Prvotno samo nabirajo in jedo v Afriki, je zdaj mogoče najti v vseh štirih koncev sveta, kjer je hitro postala temelj prehrane mnogih zdravje zavedajoč ljudstev.

V živilski svetu, boste našli sirka v proizvodnji okusnih sirek melaso in sirek sirupa, in se uporablja tudi kot zrno. Poleg tega številne alkoholne pijače jo tudi kot del svoje proizvodnje, in da je celo koristno kot biogorivo.

load...

Ampak kaj so prednosti za zdravje petega najpomembnejšega žita na svetu? Oglejmo pogled.

Sirek lahko preprečijo raka

Antioksidanti so spojine, ki odpravljajo grdo proste radikale iz telesa. Prosti radikali so atomi, ki so na preži, da nam ne škoduje, in lahko povzroči raka in prezgodnje staranje.

Sirek dejansko vsebuje bistvene antioksidante, ki ga preprosto ne boste našli v številnih drugih živil. Ti antioksidanti so še posebej dobro zmanjšati tveganje za nastanek raka, predvsem raka požiralnika. Čeprav bi se lahko jedo pšenica in koruza velja za dokaj zdravo, jesti sirek je tudi bolj zdravo.

load...

Sirek lahko nadzor sladkorne bolezni

Če jeste preveč ogljikovih hidratov, ga morda ne zavedaš, ampak oni pretvorbo v enostavne sladkorje, ki povzročajo vaše ravni glukoze naraste. To vodi v sladkorno bolezen in se lahko sladkorna bolezen še slabše za vsakogar, ki že trpijo zaradi njega.

K sreči, sirek zrno je tukaj, da shranite dan. Ta hranljiva zrn ima tanina bogate otrobov, ki vsebuje encime, ki ustavijo absorpcijo škroba v telesu. To pa vodi do boljše urejeno raven inzulina in glukoze.

Vodenje teh ravneh ravnotežje je pomembno, saj preprečuje morebitne grdo trni, ki se lahko na koncu privede do vseh vrst zdravstvenih težav.

Sirek je dobro za zdravje kosti

Naše kosti so pomembni, premalo pa nas ustavi, da razmisli, kako lahko naša prehrana pomaga in škoduje našemu okostje. Toda iz prehrane lahko naredijo ali pa uničijo naše kosti, preprečevanje ali povzroča osteoporozo in artritis.

Eden od načinov za ohranjanje zdravja kosti je uvesti sirek v vaši prehrani. Ker je sirek zrno veliko magnezija, pa zagotavlja, da bo vaša raven kalcija ustrezno upravljati. To je zato, ker magnezij omogoča boljšo absorpcijo kalcija.

Ta par koristnih mineralov tudi spodbujanje zdravega kostnega tkiva, in pospešijo proces zdravljenja poškodovanih in zlome. Torej, če želite, da ostanejo aktivni, ko vstopite starost, jesti sirek!

Sirek Lahko vam Boost

Vsi smo iskali vzpodbudo v energijo, in mnogi od nas obrnejo na kofein in energijskih pijač.

Ampak, če iščete konico z energijo na zdrav način, zakaj ne poskusite jesti sirek? Sirek vsebuje niacin, ki gre tudi z imenom vitamina B6. Ta komponenta pretvarja hrano v energijo in gorivo, da lahko telo uporabi. Poleg tega pa tudi presnove hranil v energijo, ki zagotavlja, da so vaši raven energije trajno ves dan.

To je veliko bolje kot poceni vrhov, ki jih je mogoče kupiti preko skodelico menze kave!

Sirek lahko pomaga upravljati holesterol

Bilo je le deset let ali tako nazaj, ko je bil svet na rdeči alarm proti holesterolu. Povedali so nam, da je njen je v porastu in vedno več ljudi je bilo podlegla zdravstvenih zapletov, povezanih z visokim holesterolom. Nato tip - diabetesa 2 ukradel naslove in holesterola smo nekako pozabili.

Toda visok holesterol, je zelo slabo za vaše zdravje, in lahko celo vodi do bolezni srca. Ker sirka je bogata z fitokemikalije, porabijo pa je dober način za upravljanje holesterola. Raziskovalci so se sklepati, da je "sirek zrnje vsebuje koristne komponente, ki bi jih lahko uporabili kot živilske sestavine prehranskih dopolnil za upravljanje ravni holesterola pri ljudeh."

Znanstveniki pravijo, da bi lahko pomagala zdravljenje melanoma

Melanom je še posebej grdo sev kožnega raka, ki se lahko usodna, če ne zdravimo. Znan tudi kot malignega melanoma, da se običajno pojavi na koži, lahko pa se razvije tudi v oči, črevesja, in celo v usta - in to ima lahko uničujoče posledice.

Predlagano je bilo, da bi lahko melanom lahko pomagal pri zdravljenju človeškega melanoma. Znanstveniki v Madridu pogledal v korelaciji med sirek in zdravljenju melanoma in ugotovila, da "ima potencial kot zdravila za zdravljenja človeškega melanoma."

Sirek podpira vaš metabolizem 

Ko jeste sirek, boste povečali svojo porabo železa in niacina, dveh mineralov, ki podpirajo vaš metabolizem.

Iron sam poveča proizvodnjo goriva, medtem ko niacin - znan tudi kot vitamin B3 - razgrajuje in presnavljajo hranila, ki jih spreminja v energijo,

Niacin in železo tudi druge koristi za zdravje preveč, vključno z zdravo obtok in močnejši imunski sistem, in samo ena porcija sirka vsebuje 2.1mg železa in 1.4mg niacina.

Sirek je bogata z beljakovinami

To je dejal, da bi naša prehrana vsebuje do 44% beljakovin. V bistvu moramo beljakovine živeti. Protein je tisto, kar zagotavlja gradnike življenja, in pomaga graditi svoje organe, mišice in kožo.

Sirek je odličen način, da uvede več beljakovin v telesu po vaši prehrani, ki vam pomaga ostati fit in zdravi.

Sirek Je brez glutena

Morda je najbolj dobrodošla stvar sirka je, da sirek zrn brez glutena in se zato lahko uživajo vse nas! Prav tako je varen za bolnike s celiakijo, čeprav je treba povedati, da se nikoli ne zanašajte preveč na sirka za kalcija, proteinov in niacin vnosa. To je dobro, da je zdrava, vendar pa je treba jedli kot del dobro uravnotežene prehrane. Čeprav ste že vedeli, da je!

Ali veste, druge koristi za zdravje sirek?

load...