So almonds dobro za vas? 10 koristi zdravja mandljev | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

So almonds dobro za vas? 10 koristi zdravja mandljev

So almonds dobro za vas? 10 koristi zdravja mandljev

V odgovoru na vprašanje, so mandlji dobri za vas, je odgovor pravzaprav, ne vedno, saj so divje mandlji grenak in vsebovati dovolj cianid, da te ubije. Ne boj se, čeprav so sladki mandlji, ki jih kupite v trgovinah, so popolnoma varne in so zelo dobro za vas.

Mandlji so eden izmed najbolj zdravih oreščkov, ki jih lahko jeste. Ti so obremenjena z minerali in vitamini in ima zdravstvene koristi za različne dele telesa. Oni so vsestranski preveč: pojedli kot zdrav prigrizek, potresemo na solato ali mix mandlji v z smoothie; tukaj so samo deset koristi dodajanja mandlji v vaši prehrani:

1. Mandeljni so dober vir folne kisline

Mandeljni so dober vir B-vitamina, folne kisline, ki je bilo dokazano, da bi rast zdravega ploda v zgodnjih fazah nosečnosti in spodbujajo zdrav razvoj otroka.

load...

2. Mandeljni vam pomaga, da izgubijo težo

Zdravstvene koristi mandljev vključujejo izgubo teže. Zaradi njihove visoke gostote hranil, mandlji boste počutili popolnejše in bolj zadovoljni dlje in pomaga zmanjšati željo, da bi jedli več.

3. Mandeljni pomagajo znižati raven holesterola

Uživanje mandlji postavlja vaš dober holesterol ali HDL holesterol in zmanjšuje LDL holesterol, ki je slaba.

4. Mandlji pomagajo izboljšati svoj spomin

Mandlji vsebujejo snov, znano kot fenilalanina, kar poveča proizvodnjo nevrotransmiterjev v možganih, ki so ključnega pomena za izboljšanje vaše razpon pozornosti, svoje reševanje problemov sposobnosti in spomin.

load...

5. Mandeljni so dobre za vaše črevesje

Visoka vsebnost vlaken mandlji pomaga spodbujati enostaven prehod hrane skozi vaš sistem, tako da jeste mandlje lajša zaprtje in je lahko pomemben dejavnik pri zmanjševanju tveganja za nastanek raka na debelem črevesu.

6. Mandeljni izboljšati svojo kožo

Zdravstvene koristi mandljev vključujejo izboljšanje kože. Mandlji vsebujejo antioksidante, ki pomagajo odstraniti strupe iz telesa, preprečuje poškodbe vaših celic in vam pomaga ohraniti zdravo in brez napak kožo.

7. Mandlji zmanjša tveganje za bolezni srca

Vitamin E v jajca in mononenasičene maščobe, ki jih vsebujejo tako pomoč, da se zmanjša tveganje za bolezni srca, skupaj z magnezijem, ki pomaga nemoten pretok krvi po telesu in preprečili blokade.

8. Mandeljni vas ščiti pred sladkorno boleznijo

Študije so pokazale, da mandlji igrajo aktivno vlogo pri nadzoru ravni sladkorja v krvi, zato snacking na mandljev lahko pomaga in vas ščiti pred sladkorno boleznijo.

9. Mandeljni so veliko energije ojačevalci

Mandeljni so dragocen vir mangana, riboflavin, kalcij, vitamin E, beljakovine, cink, kalij in baker, od katerih vse pomaga pri proizvodnji energije; hiter prigrizek mandljev lahko oživitev hitro, ko se počutite, da ste upočasnjuje gor malo čez dan.

10. Mandeljni pomaga uravnavati krvni tlak

Diete, ki imajo visoko vsebnost natrija in nimajo zadostne količine kalcija in kalija je znano, da vodijo do visokega krvnega tlaka. Mandeljni so zelo visoke kalija in nizka vsebnost natrija, oboje bo pomagalo za uravnavanje krvnega tlaka.

Mandeljni so res vsestranski Superfood z veliko različnih koristi za zdravje. Lahko jih kupite v različnih oblikah, kot so surove, olupljenih, pražene, tla in jih lahko kupite mandljevo moko preveč. Mandlji se lahko uporablja v sladkarije, piškoti, torte in se lahko doda slane jedi, tako da obstaja veliko načinov, da uživajo koristi za zdravje iz mandljev, kot tudi njihov okus.

Katere druge zdravstvene koristi mandljev veš? Vas prosimo, da delite svoje zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...