Top 10 antioxidant bogatih živil, ki jih morate vključiti v svojo prehrano | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Top 10 antioxidant bogatih živil, ki jih morate vključiti v svojo prehrano

Top 10 antioxidant bogatih živil, ki jih morate vključiti v svojo prehrano

Veste, da so antioksidanti dobri za vas, so stvari, ki pomagajo vaše telo bori proti prostim radikalom, ki lahko poškodujejo DNK v svojih celicah, ki vam pomaga boj proti off znake staranja in lahko pomaga pri preprečevanju raka preveč. Verjetno ste že slišali tudi, da imajo nekatera živila višjo vsebnost antioksidantov kot drugi, ki pa živila, natančno, so najboljši? Da bi stvari malo lažje, smo navedli zate deset najboljših antioksidanti bogatih živil, ki naj bi se res vključeni v vaši prehrani:

1. Borovnice

Borovnice so odličen vir antioksidantov in so znani kot zelo koristno za varovanje zdravja vašega srca. Prav tako pomagajo uravnotežiti ravni krvnega sladkorja v telesu in se pogosto uporablja kot zdravo hrano, da pomoč za zdravljenje sladkorne bolezni.

2. Jagode

Študija univerze imenovan jagode kot eden najboljših naravnih virov antioksidantov. Prehranjevalne jagode lahko pomaga pri zdravju oči, in vzdrževati jasno polt. Prav tako pomaga zmanjšati raven slabega holesterola v krvi.

load...

3. Suhe slive

Suhe slive niso pri vseh priljubljena, vendar so dober vir vitaminov in vlaknin, kot so polna antioksidantov. Samo četrtina skodelico sliv bo vam z več kot 30% od vitamina K, ki jih potrebujete, in več kot 10% vlaken.

4. Zeleni čaj

To ni vse o uživanja sadja in zelenjave, da bi dobili svoje antioksidante, zeleni čaj je odličen vir preveč. Zeleni čaj vsebuje edinstveno vrsto antioksidant imenovano EGCG ali epigallocatchin-galat, ki je še posebej učinkovita v boju proti proste radikale in upočasnjuje znake staranja.

5. Rdeče vino

Ne zgodi se pogosto, da vidite alkohola na seznamu zdrave hrane, ampak rdeče vino naredi seznam desetih najboljših virov antioksidantov. Rdeče vino vsebuje fenolov, resveratrol in bioflavonoide, in kozarec rdečega vina, spet in spet se zdravniki celo pogosto priporočljivo.

load...

6. Klinčki

Klinčki so dobro znani po svojih anti-glivične in antibakterijske lastnosti in, v študiji opravljena leta 2009, so bili tudi opozoriti na njihovo antioksidativno lastnost oddajanje vodik, kadar zaužili in njihovo sposobnost, da zmanjša peroksidacijo lipidov, ali z drugimi besedami , oksidativna razgradnja lipidov.

7. Pinto fižol

Morda niste pričakovali, da boste fižola na tem seznamu, vendar Pinto fižol so dejansko zelo dober vir antioksidantov. So tudi odličen vir prehranskih vlaknin, tako da so dobri za prebavo preveč.

8. Orehi

Orehi lahko dosežemo močno dozo antioksidantov raku boj in ob zdravljenju raka spojine, naravno fenol antioksidativno - ellagic kisline. Znano je tudi, da je koristen pri sladkorni bolezni tipa spopadov 2 in so tudi dobre za srce.

9. Brusnice

Brusnice so imunskega sistema povečanje, Superfood, da so eden od največjih naravnih virov antioksidantov fenolov. Prav tako so dobro znani po svojih sposobnosti za boj sečil.

10. Grozdje

Temni grozdje, zlasti so naloženi z fitokemikalije, antioksidantov, ki lahko zagotovi zaščito proti bolezni srca in raka. Prav tako vsebujejo vitamin C in selen.

Katere so vaše najljubše zdrave hrane, ki vam je všeč, da v vaši prehrani vključiti?

Vas prosimo, da delite svoje zdrave nasvete prehranjevalnih v komentar oddelku spodaj.

load...