Tu je jedo najstarejši ljudje na svetu | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Tu je jedo najstarejši ljudje na svetu

Tu je jedo najstarejši ljudje na svetu

To je dobro znano dejstvo, da ima prehrana pomembno vlogo pri tem, kako dolgo boš živel in da je izredno dolgo življenje ljudi v nekaterih regijah sveta, se lahko odloži za kaj jedo. Ta področja sveta, ki so opredeljeni kot "modre cone", ki ga National Geographic raziskovalec Dan Buettner so razpršeni po vsem svetu, od Italije do Japonske in da je celo "Modra cona" v Združenih državah Amerike. Če ste se spraševali, kaj boste morali dati na krožnik, da bi lahko živeli dolgo in zdravo življenje, tukaj je tisto, kar najdlje živijo ljudje na svetu jesti.

1. Koze mleko

Pastirji na Sardiniji v Italiji so zelo verjetno videli svoj 100. Rojstni dan. Njihova prehrana je predvsem ena rastlina, ki temelji, vendar še ena stvar, ki ne izstopajo, je, da porabijo veliko sira ovčjega in kozjega mleka. Dopolnjujejo to z le zmerno količino ogljikovih hidratov, skupaj z veliko bobom fižol, paradižnik in čičerika.

2. Jajca

Jajca pogosto imajo v prehrani ljudi, ki živijo na dolgi starosti in da sploh ni presenetljivo, glede na vse koristne hranilne snovi, ki jih vsebujejo. Jajca so bogat vir beljakovin in vsebujejo tudi holin in karotenoidi lutein zeaksantin. Kot tudi zagotavljanje beljakovin, je holin v jajcih mislil, da bi lahko pomagali pri ohranjanju dober spomin v starosti.

load...

3. Sveže sadje in zelenjava

Eden od tako imenovane "modre cone" je mogoče najti v Loma Linda v Kaliforniji, kjer člani adventistov sedmega dne skupnosti, ki prebivajo lahko tam pričakujemo, da živijo dlje stara 100 let. Sledijo v glavnem vegetarijansko hrano, ki vsebuje veliko žita, oreščkov in zelenjave. Prav tako ne jedo vse sladkorje, ki niso 100% naravni.

4. Jabolka

Še ena od živil, da mnogi ljudje pravijo, da so dobri za vas je jabolka. Jabolka imajo številne koristi za zdravje, ki lahko pomagajo živijo dlje. So veliko topnih vlaknin in vsebujejo eden najmočnejših antioksidantov, kvercetin. Eating jabolko na dan, se bo zniževanje holesterola v krvi, boj krvnih strdkov in bo pomagalo preprečiti raka preveč.

5. Ribe

Prebivalci Okinawa, Japonska so nekatere izmed najdaljših življenjska doba na svetu in jedo dieto, ki je visoko v ribah. Njihova prehrana vključuje porcijo rib, trikrat na teden, in jih tudi jedo veliko wholegrains, zelenjave in morskih alg. Študije so pokazale, da so ljudje Okinawa veliko manj možnosti za razvoj raka, kot ljudje v drugih regijah sveta in to je odložil na njihovo izredno zdrave prehrane.

load...

6. Soy izdelki

Sojini izdelki, kot so tofu, imajo v mnogih prehrani ljudi, ki živijo z dolgo življenjsko dobo, vključno z ljudmi Okinawi. Soja je znan po svoji sposobnosti, da zmanjšamo slabega holesterola v krvi in ​​zniževanju krvnega tlaka. Ki imajo velik pozitiven učinek na pričakovano življenjsko dobo, saj bo to pomagalo, da bi se izognili kapi in bolezni srca.

7. Olivno olje

Na otoku Geek v Ikaria, ki živi na stari 90 let ni nič posebnega, in živi na 100 je samoumevna. Tukajšnji ljudje jedo predvsem zelenjave, ki so zrasli v svojih vrtovih in jih uporabljajo olivno olje v veliki meri v kuhanju. Otok ima najvišji delež ljudi, ki v svojih 90-ih letih, kjerkoli na svetu in veliko nižjo stopnjo raka ali bolezni srca, kot večini krajev, kot tudi.

8. Rdeče vino

Razprava o tem, ali ne piti alkohol lahko podaljša svoje življenje še vedno ni rešen zagotovo, vendar ni nobenega dvoma, da je veliko ljudi, ki so živeli v svojih 100s pa trdijo, da je zmerno uživanje alkohola pomagal doseči to starost. Rdeče vino, še posebej, je znano, da vsebuje resveratrol in katehine, ki lahko zniža holesterol in pomaga preprečiti raka.

9. Avokado

Avokado je eden izmed najbolj zdravih živil na planetu in najdlje živijo ljudje radi jedli; avokado vsebuje celoten seznam vitaminov, mineralov, antioksidantov in zdravih maščob. Pomagajo boj visok krvni tlak, nekatere vrste raka, in pomagajo pri preprečevanju bolezni srca preveč.

10. Fižol

Kljub tem dejstvom, da ne preživijo veliko denarja za zdravstvo, ljudje Nicoya, polotoku Kostarike, uživajo življenjska doba precej več od povprečja za preostali svet. Njihova prehrana je zelo bogata z fižol in tropskega sadja, kot so jam in papaja. Prav tako piti vodo, ki je z magnezijem in kalcijem, ki ohranja svoje kosti močne in zdrave in odganja bolezni srca zelo visoka.

Ali veste, druge skrivnosti najdlje živijo ljudje?

load...