Zakaj čokolada koristi našemu zdravju in mladosti? | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Zakaj čokolada koristi našemu zdravju in mladosti?

Zakaj čokolada koristi našemu zdravju in mladosti?

Obstaja veliko mitov in legend po vsem tem čudovitem izdelku.

Spregovorimo o nekaj zanimivih dejstev. Zakaj čokolada je tako neverjetno? Ali obstajajo razlogi, zakaj se to sladko "sladkarije" biti koristna za naše zdravje?

V tem članku bom govoril predvsem o "prave čokolade, ki je temne, in ki vsebuje kakav od 70% in več.

Ali ste vedeli, da je čokolada dobra za zobe?

Ima antibakterijske lastnosti in lahko prepreči nastanek kariesa (predvsem zelo temna čokolada, ki vsebuje velik delež kakava). Vsebuje fluor, ki krepi zobe in jih ščiti pred razpadom. Večji je delež kakava v čokoladi, močnejša je postala koristi za zdravje ". Na primer, lahko čokolada, ki vsebuje 99% kakava tudi boj proti bakterijam.

load...

Prijatelj našega srca.

Ja, res je, čokolada je prijatelj našega zdravja in našega srca! Vsebuje polifenolov in antioksidantov, ki ščitijo naše srce. Kakav vsebuje "dobre maščobe", ki imajo ugoden vpliv na naše ravni holesterola v krvi. Temna čokolada vsebuje snovi, ki ščitijo stene krvnih žil in na ta način pripomore k zmanjšanju tveganja za bolezni srca in ožilja.

Pomočnik mladosti?

Temna čokolada vsebuje veliko antioksidantov, pa tudi vitaminov, kot so vitamini A, B, C, D, E (kot tudi mnogi drugi), ki so zelo koristne za naše zdravje in mladino. Na primer, vitamin E pomaga upočasniti stopnjo staranja in oksidacijo celice.

load...

Čokolada dvigne posameznikovo razpoloženje.

Spodbuja endorfina proizvodnje, ki nam daje občutek ugodja.

Čokolada vsebuje feniletilamin, ki lahko dvigne naše razpoloženje, magnezij, ki lahko pomagajo v boju proti stresu in pomaga bolje počutili in vsebuje tudi majhne količine kanabinoidov (snovi iz iste družine kot marihuana vsebuje), vendar v čokoladi je količina njih zelo majhna zato čokolada ne more nam učinek drog, vendar pa lahko res izboljša naše razpoloženje. 😀

Nenavadna obraza.

Čokolada se lahko uporablja zelo učinkovito kot maska. To je priporočljivo za ljudi s suho kožo, ker je ta maska ​​je zelo hranljiva. Za pripravo maske, vzeli 50 gramov temne čokolade (ki vsebuje 70% kakava ali več) in se stopi. Ko je ta čokoladna masa začne, da se ohladi do sobne temperature - dodajte eno namizno žlico olivnega olja, vse premešamo in uporabljati na obrazu. (Pomembno je, da bodite pozorni na temperaturo te snovi, je treba ohladi do sobne temperature, preden jo uporablja na obrazu). Po 10 - 15 minut, sperite obraz temeljito.

"Choco-maska" bo neguje kožo z antioksidanti, vitamini in minerali. Po nekaj času počne to masko koža postane bolj čvrsta, sveža videti in mehka. Če imate zelo pošteno kožo - lahko čokolada maska ​​vam nekoliko Bronzan videz (je z njim seznanjen).

Varnostni ukrepi pred uporabo katerega koli čokoladne facials:

1) To ni priporočljivo uporabljati čokoladno masko na hiper občutljivo kožo, saj lahko povzroči alergijske reakcije na koži. Prav tako ne uporabljajte masko, če ste alergični na čokolado.

2) To ni priporočljivo uporabljati čokolado obraza, če imate zelo masten tip kože, saj je ta maska ​​je zelo hranljiva.

3) Pri tem čokoladno masko, uporabljajte samo čisto temno čokolado, brez dodatkov, niti okusov; čokolada mora vsebovati vsaj 70% kakava ali več.

4) Uporabi čokoladno masko samo na čisto kožo.

5) Če je vaša koža zelo pošteno, bodite pozorni, da lahko čokolada masko pustite nekoliko temnejši, včasih neurejena, neenotne Bronzan barvo.

Rafal energije.

Čokolada vsebuje tudi tonik snov, ki je zelo podoben kofein, nežno stimulira srčno-žilnih in živčni sistem, kar je povzročilo izbruh energije, vendar je učinek je veliko šibkejši od kofeina, zato je neškodljiv.

Študije kažejo, da ljudje, ki imajo radi in jesti čokolado na redno srečnejše in skoraj nikoli ne trpijo zaradi depresije.

Torej lahko zaključimo, da je temna čokolada, pa je velika izjema od vseh drugih sladkarij, je zelo koristna za naše splošno dobro počutje in zdravje. Po nekaterih virih, čokolada tudi pomaga povečati naš imunski sistem in s tem prepreči veliko bolezni. Seveda, zmernost je ključ v vsem.

Ali imate radi čokolado? Ste že kdaj poskusili čokoladno masko? Prosim, pustite svoje misli in komentarje v spodnjem razdelku.

load...