Zato moramo vsi prenehati jesti fazo gras | MichaelrMccartySpalmBeach.com
Zdravje nasvetov

Zato moramo vsi prenehati jesti fazo gras

Zato moramo vsi prenehati jesti fazo gras

Foie gras, ki je znana tudi kot zamaščena jetra, je "poslastica", ki je bil predmet polemike za nekaj časa. V bistvu je obolelo jetra gosi ali rac, ki postane obolelih / razširjene zaradi prisilnega hranjenja. O zaščiti živali in reševanje liga pravijo, da so našli široko krutost na ameriških in francoskih foie gras kmetij, medtem ko mnogi folk na splošno strinjajo, da si preprosto ne more proizvajati foie gras brez standardne krutosti. To je "žalostno zlo".

Problem je, da obstaja nekaj ljudi, ki še vedno videti foie gras kot kulinarično poslastico; so bodisi prezreti krutost vključeni v proizvodnjo, ali pa jih preprosto ne zavedajo metod. Za tiste, ki vedo, čeprav, foie gras gre proti človeški dostojnosti na vsaki ravni, ko gre za kako ravnamo z naše živali. Oglejmo si nekaj razlogov, zakaj je izogibanje foie gras korak v pravo smer, ne le za zdravje, ampak tudi za etiko.

Maščobne Hrana je dejansko slabo za vaše srce

Zdi se nenavadno, kažejo, da je hrana, kot maščobne kot bi foie gras šteje poslastica, čeprav je treba reči, da je foie gras sestavljen iz dveh tretjin mono nasičenih maščob (v "dobrih" maščob), in eno tretjino nasičena maščoba. Ampak to ne pomeni, da je foie gras dobro za vas.

load...

Umrli so zaradi bolezni srca in ožilja so v porastu, in so dejansko glavni vir smrti v ZDA danes. In čeprav bi se foie gras večinoma sestavljena iz dobrih maščob, še vedno naroča 80% svojih kalorij iz maščob - to je res slabo! Poleg tega obstajajo 12g maščob na eno unčo. Ojoj.

Jedo foie gras je slabo za okolje

Obstaja veliko stvari upoštevati pri odločanju, ali ne jesti foie gras: tam je vaše zdravje, dobro počutje živali - in okolje.

Vidiš, ne obstaja način, da je gneča pero celoti špirovci z rac in gosi ugodna tla. To je samo nezdravo za zemljo, enostavno in preprosto.

Poleg tega, gneča peresa niso dobri za kakovost zraka preveč; metan nastaja v atmosferi zaradi velike količine odpadkov iz prenatrpanih živali.

Druga plat je, da obstaja število kmetov, ki uporabljajo metode, ki so koristne za okolje - vendar ne dovolj.

Ker to je, kako je foie gras Produkcija

Za izdelavo sočno foie gras, mora ptica silo hranijo vsaj trikrat na dan; delavec zagrabi ptico pred suvanje dolgo cev navzdol njeno grlo. Zračno črpalko bo nato pišu 2 kilogramov "koruzni žganci" v svojem požiralniku.

load...

Morda si mislite, "dobro, da se moraš jesti, kajne? Morda žganci je okusna, kdo ve? "

Hm, no. Da ne gre za to.

Vsak vir je sorazmerno s približno 30% telesne teže ptice. V bistvu, to je enako za vas, ali sem pa prisilno hranijo 30 en funt škatel testenin naenkrat. Kar bi bilo dovolj, da bi si res, res bolan.

The Birds Suffer zlorabami

Ne samo, da so race in gosi, morali trpeti boleč sile dojenje, ampak tudi, da živijo v groznih pogojih. Ptice so prenatrpani, pohabili, in morajo omejiti svoje naravne nagone in hoče; ne morejo komunicirati s svojimi prijatelji, prosto kolega, dvignite svoje mladiče in jih tudi ne morejo sami čistijo. Za ponosen, prosto ljubeč ptica, to je grozno.

Imajo tudi nič dostop do njihovega naravnega habitata - plavanje vode -, ki lahko povzroči slepoto. In potem, ko je čas za njihov žal izgovor za življenje, da pridejo do konca, so odpeljali v klavnico, kjer so nasilno ubitih.

Foie gras je Resno, smešno drago

Foie gras se pogosto obravnava kot poslastico za bogate, ampak tudi tisti, ki niso tako bogati uživajo razvajanje sebe tu in tam z nekaj račjih jeter. Konec koncev, zakaj pa ne ?! Življenje je kratko, zato ga živi!

Er.

Ok, foie gras stane okoli $ 50 funt. Ja, $ 50 funt. Če boste pokazati off svojim prijateljem, da si lahko privoščijo drage vesti, prosim, samo držijo šampanjec. Foie gras morda zdi privlačna za vas, kot ste val svojo kreditno kartico okoli na natakarja, ampak način, kako se proizvaja, in dejstvo, da so ljudje po vsem svetu, ki imajo iti brez kakršne koli hrane sploh, bi moralo biti dovolj za vas, da ponovno preuči. To preprosto ni vredno.

Ker jetra je samo EDN

Jetra in čebulo je bil najpogostejši v Angliji, kjer je bil znan kot temelj večerjo koli razreda družine delovne stranke. Nekako - in res ne vem, kako - to je pot v ZDA, kjer je postal priljubljen tudi. Ljudje - in res ne vem, zakaj in kako - se zdi, da uživajo okus!

Ampak bomo to povem zdaj: jetra, ni lepo. Okus smešno!

Drugič, morda okus smešno, ker jetra je del telesa, ki ohranja vse neprebavljivi stvari, ki jih spremenijo v odpadke, preden je vse pooping ven.

Ja, to je tisto, kar jeste: odpadki zadrževalo o pticah.

Ker foie gras je popolnoma nepotrebno!

Foie gras ima hranilno vrednost; ampak to je drago, in v veliki meri tudi nezdravo za vas. Za tako visoko ceno, in za take nizke zdravstvene nagrad v zameno, je povsem nepotrebno, da bi dobili svojo prehrano iz "poslastica", ki se proizvaja v tako kruto, nehumano način. Obstajajo boljše hrane jesti.

Res, da je veliko bolj zdravo, etično in splačalo poiskati svoje beljakovine, vitamine in minerale iz drugih živil, kot je zelenjava. Zelenjava se ne gnetejo le z več hranilnih snovi, vendar so tudi na splošno bolj zdrava za vas, in boste prepričani, da je nobena žival oškodovan pri njegovem ustvarjanju. Ljubko!

load...